Cum obtii ce vrei

Exista o tactica subtila pentru a face lucrurile sa mearga in directia pe care o vrei in ceea ce priveste cariera ta, viata afectiva, viata sociala… Una care nu are nimic de-a face cu efortul sau norocul.
  • Publicat:
Cum obtii ce vrei
Cum obtii ce vrei

Exista o tactica subtila pentru a face lucrurile sa mearga in directia pe care o vrei in ceea ce priveste cariera ta, viata afectiva, viata sociala… Una care nu are nimic de-a face cu efortul sau norocul.

Cercetatorii arata ca o data cu expunerea oamenilor la anumite cuvinte, limbaj al corpului si simboluri, acestia pot fi influentati intr-un mod in care tu ai de castigat, fara ca acestia sa realizeze ce se petrece. Iata cum poti sa folosesti tehnicile subliminale pentru a obtine avantaje.

La serviciu

Ce vrei: Sa pari un bun partener pentru echipa
Cum obtii:
Pune o imagine cu catelul tau (sau chiar al unui prieten) in spatiul tau de lucru.

De ce functioneaza: Cand oamenii privesc imaginea catelului, nu doar ca tind sa presupuna ca esti loiala, dar pot incepe sa fie mai loiali si fata de tine.

Dar nici nu-ti umple biroul cu imagini cu catei. Cercetarile arata ca prea multe fotografii personale ii fac pe cei din jurul tau sa te perceapa ca pe un coleg mai putin profesionist.

Ce vrei: Sa pari mult mai puternica in ierarhia de la birou
Cum obtii: Poarta un costum negru si nu zambi la fel de des pe cat ai tendinta

De ce functioneaza: Vei fi vazuta ca o persoana hotarata si determinata. Studiile au descoperit ca oamenii in uniforme negre (la fel ca si echipele sportive) sunt privite ca figuri dominante, in timp ce pastrarea unui chip neutru este asociat cu un statut de mai mare putere intr-un mediu de lucru.

Ce vrei: Sa te apropii de seful tau
Cum obtii: Ofera-te sa ii aduci o ceasca de cafea fierbinte – chiar daca nu esti asistenta lui – si stai cu el la discutii in timp ce o bea.

De ce functioneaza: Un studiu recent a aratat ca doar prin tinerea in maini a unui lichid cald, o persoana va presupune implicit ca esti o persoana calda din punct de vedere emotional, adica o persoana simpatica.

In nici un caz sa nu ii aduci un frappe cu gheata in incercarea de a-i declansa o atitudine rece.

In preajma unui barbat atractiv

Ce vrei: Sa pari mai ademenitoare cand intalnesti un tip
Cum obtii: Vorbeste despre o vacanta petrecuta la plaja folosind termeni senzuali (de exemplu: Soarele se simtea atat de cald pe pielea mea).

De ce funtioneaza: Conform psihologilor, acest discurs seductiv “ma simt de parca as fi acolo” il va face sa asocieze personalitatea ta cu senzatiile pe care le descrii.

Ce vrei: Sa se indragosteasca de tine, la restaurant
Cum obtii: Atinge-l subtil pe dosul mainii in timp ce te intinzi dupa o felie de paine.
De ce functioneaza: Este o metoda dovedita de a castiga afectiunea cuiva. Agentii de vanzari, spre exemplu, au mult mai mult succes cand isi ating in mod imperceptibil clientii. Atingerea activeaza dorinta umana de conectare.
 

Ce vrei: Sa aveti o discutie sincera
Cum obtii: Mergeti la un restaurnt ce are culori moi, feminine si mobilier cu putine linii unghiulare.

De ce functioneaza:
Cercetatorii cred ca doar fiind intr-un astfel de mediu o persoana poate fi influentata sa fie mult mai comunicativa. Asta inseamna ca exista mai multe sanse ca el sa fie deschis si sa iti dezvaluie adevaratele lui sentimente pentru tine.

In viata sociala

Ce vrei: Sa impresionezi parintii lui cand va intalniti prima data
Cum obtii: Lauda (nu la modul excesiv) pe cineva fata de care stii ca mama sau tatal lui simte un anumit respect si pretuire, cum ar fi un personaj politic, un autor sau o celebritate

De ce functioneaza:
Expertii spun ca pe masura ce vorbesti despre eroul parintilor intr-o lumina pozitiva, acestia vor incepe sa se gandeasca la toate calitatile pe care le admira la acea persoana. Si pentru ca se uita la tine, in subconstientul lor se va crea o legatura cu trasaturile pozitive ale acelei persoane.

Ce vrei: Sa transformi o simpla cunostinta intr-un bun prieten
Cum obtii: Incepe sa ii imiti ticurile comportamentale, cum ar fi sa iti atingi parul atunci cand si cealalta persoana si-l atinge

De ce functioneaza:
Ne place sa ne vedem pe noi in alti oameni. Cercetatorii de la Universitatea din New York au constatat ca atunci cand stai vizavi de cineva care isi misca in mod inconstient piciorul si incepi si tu sa faci acelasi lucru, dar intr-un mod nu foarte evident, persoana respectiva va avea o atitudine mai pozitiva fata de tine.

Ce vrei: Colega ta de camera sa faca mai des curat dupa ea
Cum obtii: Stropeste cu putin lichid de curatat in aer inainte ca ea sa intre in camera.

De ce functioneaza:
Un studiu olandez a demonstrat recent ca mirosul produselor de curatat ne face sa ne punem pe treaba. Poti, de asemenea, sa torni putin lichid de curatat in chiuveta, inainte ca ea sa mearga sa foloseasca baia.

Tu ce parere ai despre mesajele subliminale?

Citeste si Blonde, brunete sau roscate. Care au mai mult succes?
                 Manuela Necula – povestea unui succes

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum invingi depresia?
Cum invingi depresia?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân