Cele mai comune greșeli pe care femeile le fac adesea în relația de cuplu

  • Publicat:
Cele mai comune greșeli pe care femeile le fac adesea în relația de cuplu
sursa foto: pexels

Ai găsit în sfârșit acel partener minunat care te împlinește și alături de care te vezi toată viața? Ai grijă la comportamentele care ți-au adus numai necazuri în relațiile anterioare și nu le repetă și aici! 

Ce greșeli poți face într-o relație și cum să le eviți

Încerci să îl schimbi pe partener

La început, calitățile lui te vor atrage, însă cu timpul, îi vei descoperi și defectele. Și vei tinde să te centrezi pe ele. Și să îl schimbi pe cel de care, inițial, te-ai îndrăgostit.

Oamenii nu sunt făcuți pentru a fi schimbați, avertizează specialiștii în relațiile de cuplu. Mai mult, aceștia se schimbă doar dacă vor ei acest lucru.

Citește și: 6 lucruri pe care bărbații și-ar dori ca femeile să le facă mai des în relația de cuplu

Nu îi respecți spațiul personal

Orice om are nevoie de spațiul său. Și tu, și el. Atunci când partenerul tău are o stare mai puțin bună, trebuie să îl lași să se adune. Bărbații nu sunt atât de deschiși în a-și exprimă liber gândurile, dă-i timp. 

Îl poți întreba cel mult dacă îl poți ajuta cu ceva, dar dacă simți că nu dorește să se deschidă în față ta, ba mai mult, se retrage în carapacea sa, lasă-l.

Îl cicălești non stop

Obișnuiești să îl sâcâi mai tot timpul? Oprește-te puțin din tot ce faci și întreabă-te cum te-ai simți tu dacă ai fi în locul lui? Nu e prea plăcut, nu?

Niciun om nu e perfect, astfel că inevitabil vor exista momente în care nu vei fi deloc mulțumită de ceea ce face. Nu îl cicăli în acele momente! Ci apelează la buna înțelegere și la rezolvarea conflictelor prin comunicare.

Citește și: 10 lucruri care te fac cu adevărat valoroasă în ochii bărbaților

Uiți să acorzi importanță aspectului tău exterior

Nu uita că atunci când v-ați cunoscut, felul în care arătai a fost și lucrul care l-a atras precum un magnet. Încearcă pe cât cu putință să nu te neglijezi, așadar. Oricât de prinsă ai fi cu casa, cu copiii, cu jobul. Găsește timp și pentru tine. Taie puțin din timpul alocat pentru călcat haine, spălat și făcut curat. Și aranjează-te! Fă-ți manichiura, ieși la alergat, mergi la un coafat! Toate aceste lucruri ar trebui oricum să le faci în primul rând pentru tine, și mai apoi și pentru cel de alături!

Surse: Marriage, The fire inside, Your Tango

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân