Ce este „teoria pâinii arse”, modul de gândire care poate reduce stresul și anxietatea

  • Publicat:
Ce este
Sursa foto: profimedia

Virală pe TikTok și nu numai, „teoria pâinii arse” reprezintă un posibil remediu pentru anxietate și stres. O tânără din Charlotte, North California a explicat ce înseamnă de fapt această teorie suprinzătoare.

Teoria pâinii arse, virală pe internet

Într-un scurt clip publicat pe TikTok, Ingrid explică: „Am învățat recent despre teoria pâinii arse și chiar m-a ajutat să accept lucrurile care sunt în afara controlului meu. Deci dacă ești anxioasă, ascultă!”

„Ghinioanele și neplăcerile fie ne salvează de ceva și mai rău, fie ne împing în direcția în care trebuie să mergem”

„Teoria pâinii arse este ideea că dacă îți arzi pâinea prăjită la micul dejun, înainte de muncă, și ai cinci sau zece minute de întârziere, acest lucru te poate salvaza de fapt de la ceva catastrofic. Poate că te salvează de un accident. Sau poate că te salvează de întâlnirea cu cineva pe care nu vrei să-l vezi”, spune Ingrid.

„Ideea este că neplăcerile din viețile noastre fie ne salvează de ceva și mai rău, fie ne împing în direcția în care trebuie să mergem. Mi-a fost întotdeauna greu să accept lucrurile care nu depind de controlul meu și m-am confruntat uneori cu stări de anxietate. Dar adoptând această tehnică și gândindu-mă la ea când sunt supărată cu privire la ceva care nu este sub controlul meu, mă readuce cu picioarele pe pământ și îmi permite să mă bucur de mai multă liniște în viață mea”, mai adaugă aceasta.

Cum funcționează, de fapt, „teoria pâinii arse”?

Potrivit tinerei, există un motiv întemeiat pentru care lucrurile rele nu au loc. Universul lucrează pentru noi și binele nostru.

De pildă, ne poate aduce mai aproape de visele noastre – prin moduri directe și evidente, desigur.

Potrivit acesteia, dacă îți arzi pâinea prăjită dimineață și nu mai ai timp să mănânci pentru că întârzii la serviciu, gândul tău este că deja ți-ai început ziua prost. Dar, dacă faptul că nu ai apucat să îți iei micul dejun te poate ajută să mănânci în altă parte? Mai bine, mai sănătos? Și poate acolo să întâlnești și persoană care îți va deveni jumătate?

Practic, „teoria pâinii arse” te îndeamnă să ai încredere în Univers și în felul în care DOAR EL, Dumnezeu așază lucrurile.

Sursă: Daily Mail

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân