Autohipnoza, metoda care te ajută să adormi mai lesne și să te odihnești mai bine

  • Publicat:
Autohipnoza, metoda care te ajută să adormi mai lesne și să te odihnești mai bine
Sursa foto: shuttterstock

Foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu probleme de somn, iar stresul pare fie una dintre principalele cauze. Potrivit statisticilor, una din trei persoane suferă de tulburări în timpul somnului. Autohipnoza ar putea reprezenta, în acest caz, soluția de care noi avem nevoie!

Clare Longstaffe, hipnoterapeut în cadrul Cavendish Cancer Care UK, a dezvăluit o tehnică de respirație care îi poate ajuta pe pacienții cu cancer adoarmă, făcând astfel față mai ușor impactului pe care boala îl are asupra sănătății lor psihice

Această metodă a făcut înconjurul lumii și promite a calma stările de agitație sau anxietate înainte de somn și a combate insomniile.

Metoda autohipnozei pentru un somn mai odihnitor

Potrivit cercetărilor, controlul respirației te ajută te relaxezi și chiar mai mult de atât! Această metodă sprijină eliberarea de melatonină, hormonul produs de glanda pineală din creier care este responsabilă cu reglarea ritmului circacian și controlul ciclului somnului.

Citește șiPerturbarea ritmului circadian, o problemă comună din spatele bolilor mentale

Iată care sunt pașii pe care Clare Longstaffe te încurajează ii faci pentru a obține o stare de bine, înainte de culcare:

  1. Începe prin a te așeza într-o poziție confortabilă de somn. Relaxează-te și respiră lent.
  2. Strânge toate degetele de la o mână într-un manuchi, astfel încât buricele degetelor se atingă între ele. Folosind cealaltă mâna făcută căuș, acoperă degetele strânse și numără până la 5 respirații lente, păstrând mâinile în această formă.
  3. Schimbă mâinile și, iarăși, numără până la 5 respirații.
  4. Strânge pumnul și ridică degetul mare de la o mână, pe care îl cuprinzi cu cealaltă. Numără până la 5 respirații lente, urmând a schimba mâna.
  5. Repetă acest proces cu fiecare deget în parte de la ambele mâini, focusul fiind pe respirație.

 

Experta recomandă ca în perioadele stresante mai abitir apelezi la această tehnică: „Dacă ne facem obiceiul de a da atenție respirației în diferite momente ale zilei ne poate ajută ne controlăm mai bine emoțiile și facem față stresului. Ne oferă momente în care facem o pauză și ne reconectam la noi înșine, în momentul prezent”, spune Chloe.

recomanda practici metodă de respirație calmă cu regularitate atunci când nu ești stresată. Dacă ceva ne este familiar, suntem mai predispuși ne amintim -l folosim atunci când avem cea mai mare nevoie”, conchide aceasta.

Citește și: Terapia cognitiv-comportamentală: ce reprezintă?

Sursa: Daily Mail UK

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân