7 seriale și filme cu si despre medici pe care nu trebuie să le ratezi pe Netflix

Ți-am pregătit o listă cu 7 cele mai interesante seriale și filme cu și despre medici și universul lor personal și profesional captivant...
  • Publicat:
7 seriale și filme cu si despre medici pe care nu trebuie să le ratezi pe Netflix
Envato

Seriale sau filmele cu și despre medici și universul lor profesional și personal merită oricând să le pui pe lista ta de preferințe cinematografice.

Și pentru că mai este atât de puțin și vine weekend-ul, acea parte din săptămână preferată de noi toți, îți propunem 7 cele mai interesante seriale și filme cu teme medicale, dintre cele mai noi, dar și producții cinematografice ceva mai vechi care nu își pierd niciodată parfumul.

Producțiile cinematografice medicale au întotdeauna un acel ceva care ajunge la cele mai sensibile părți ale sufletului nostru, sunt cumva despre umanitate, cu toate vulnerabilitățile și puterile ei.

Gifted hands/ Mâini de aur, 2009

O dramă inspirată dintr-o poveste adevărată, producția Mâini de aur prezintă provocările protagonistului Ben Carson, interpretat impecabil de către Cuba Gooding Jr., privind studiul științei medicinei, și lupta pentru a salva vieți la spitalul Johns Hopkins.

În regia lui Thomas Carter, cu scenariul scris de John Pielmeier, aceste film este extrem de emoționant și motivațional. Din distribuție mai fac parte actori precum Kimberly Elise, Aunjanue Elise, Gus Hoffman.

New Amsterdam/ Spitalul Bellevue, 2019

Cu o distribuție captivantă, cu rolul principal jucat de carismaticul actor Ryan Eggold, serial New Amsterdam a atras numeroase vizionări imediat după ce a fost lansat și pe Netflix. Timp de două sezoane, poți urmări metodele nonconformiste prin care noul director al unuia dintre cele mai vechi spitale din SUA, dr. Max Goodwin, aduce schimbări masive modului de funcționare al spitalului, salvând din ce în ce mai multe vieți.

Povestea urmărește și dramele personale ale tănărului medic, dar și poveștile de viață ale colegilor săi interpretați de Frema Agyeman, Janet Montgomery, Jocko Sims ș.a.m.d.

Lenox Hill, 2020

Un serial documentar care te va scoate din zona de confort, și care sigur va avea un impact major asupra ta: patru medici (doi neurochirurgi, un doctor de urgențe și un medic obstetrician-ginecolog) de la renumitul spital din New York, Lenox Hill, caută echilibrul între viața personală și profesională. Documentarul prezintă o perspectivă intimă și sobră în același în viața unor medici care au și ei diagnostice cumplite, dar întotdeauna îi pun pe primul loc pe pacienții lor.

Diagnostic, 2019

Având-o în prim-plan pe doctorița Lisa Sanders, acest serial-documentar prezintă procesul ei de a depista diagnostice la boli rare și misterioase, bazat pe articolele pe care aceasta le publică în New York Times. Deși este un documentar de investigație, este extrem de emoționant.

Infirmiera cea bună/ The Good Nurse, 2022

Dacă îți dorești să vezi un film cu adevărat captivant, este alegerea cea mai bună. Cu Jessica Chastain (Miss Julie, Interstellar, Ava, Scenes from a Marriage) și Eddie Redmayne (Fantastic Beats, The Danish Girsl) în rolurile principale, drama spune povestea unei asistente suprasolicitate care în urma unei norți neașteptate a unui pacient, începe să descopere tot felul de nereguli din spital.

Baby Fever/ Un copil cu orice preț, 2022

Știi momentul acela când ajungi la 30 și ceva de ani, și simți că nu ești împlinită pentru că nu ai copii? Cam de la asta pornește filmul: Nana, una dintre cele mai bune doctorițe în fertilitate din Copenhaga își face singură inseminare in vitro, și de aici te las pe tine să descoperi…

Revenirea la viață/ Awakenings, 1990

De departe, acest film rămâne preferatul meu, și nu numai pentru că rolul principal – Malcolm Sayer – este interpretat de către Robin Williams, ci pentru că subiectul filmului este de o candoare rar întâlnită. O lecție de viață primită de la câțiva pacienți catatonici, victime ale unei epidemii de encefalită petrecută cu mulți ani în urmă, și mai ales de la Leonard Lowe jucat de Robert De Niro.

Citește și: Keira Knightley – vezi cele mai impresionante roluri în filme de epocă

Sursă/credit foto: Netflix

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”