Keira Knightley – vezi cele mai impresionante roluri în filme de epocă

Lansarea celei mai noi şi mai moderne versiuni a dramei Anna Karenina, ecranizare după celebrul roman al lui Lev Tolstoy, a readus-o în prim plan pe actriţa Keira Knightley, un talent înnăscut pentru rolurile de epocă.
  • Publicat:
Keira Knightley - vezi cele mai impresionante roluri în filme de epocă

Lansarea celei mai noi şi mai moderne versiuni a dramei Anna Karenina, ecranizare după celebrul roman al lui Lev Tolstoy, a readus-o în prim plan pe actriţa Keira Knightley, un talent înnăscut pentru rolurile de epocă.

La doar 27 de ani, Keira are deja un palmares bogat, nu doar în ceea ce priveşte rolurile cu care a apărut pe marile ecrane, dar şi în privinţa premiilor primite pentru prestaţiile sale. Cu o vădită înclinaţie către rolurile dramatice, actriţa şi-a pus mereu la bătaie stilul englezesc pentru ca fiecare personaj căruia i-a dat viaţă să ne rămână mereu întipărit în memorie.

Cu o delicateţe caracteristică vârstei şi siluetei, cu o figură deloc comună şi cu o pasiune evidentă pentru rolurile romantice, Keira a reuşit parcă fără nici un efort să reînvie atmosfera unor timpuri despre care mai citim doar în cărţile de istorie.

1.  Elizabeth Bennet în Pride & Prejudice (2005) – În Mândrie şi Prejudecată, ecranizare după romanul scriitoarei Jane Austen, Keira joacă rolul unei tinere visătoare, care crede în dragoste mai mult decât în idealurile materiale ale vremii. Acţiunea se desfăşoară la începutul anilor 1800, în Hertfordshire, Anglia, iar Elizabeth este una dintre cele 5 fiice ale familiei Bennet.

2. Hélène Joncour în Silk (2007) – Poducţia este o adaptare după romanul omonim al scriitorului italian  Alessandro Baricco. Acţiunea se petrece în secolul al XIX – lea, în Franţa, şi prezintă povestea tristă de dragoste dintre un fost militar, actual negustor de mătase şi soţia lui, Hélène, pe care ajunge să înşele cu o gheişă.

3. Cecilia Tallis în Atonement (2007) – O dramă romantică din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, o prezintă pe Keira (Cecilia) îndrăgostită de un militar. Urzelile surorii ei mai mici i-au distrus, în cele din urmă, nu doar povestea de iubire, dar şi viaţa. Filmul a primit un Oscar şi alte 6 nominalizări.

4.  Georgiana Cavendish în The Duchess (2008) – Filmul portretizează una dintre cele mai influente figuri ale aristocraţiei britanice din secolul al XVIII-lea. Extravaganda Georgiana Cavendish, Ducesă de Devonshire, devine un soi de fashion icon al acelor vremuri, în timp ce tara murea de foame, are aventuri homosexuale şi aduce pe lume un copil dintr-o iubire secretă.

5. Sabina Spielrein în A Dangerous Method (2011) – Povestea filmului prezintă iţele încâlcite ale unei relaţii ciudate dintre Sabina (o tânără cu tulburări mentale) şi medicii pe mâinile cărora ajunge, Jung şi Freud.

6. Anna Karenina în filmul cu acelaşi nume, lansat în 2013, este unul dintre rolurile pe care Keira trebuia să le primească. Datorită experienţei şi viziunii pe care o are asupra rolurilor de epocă, Anna Karenina nici că putea fi interpretată de o altă actriţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân