7 semne de energie negativă la o persoană! Atenție, învață să te ferești de ele! Sau poate ești una din ele.

Cum să identifici persoanele cu energie negativă? Acel tip de persoană care pare să „stoarcă” toată energia dintr-un loc. Acea persoană care, după ce ai petrecut o zi alături de ea, te face să te simți obosit, extenuat fizic și uneori inclusiv psihic.
  • Publicat:
7 semne de energie negativă la o persoană! Atenție, învață să te ferești de ele! Sau poate ești una din ele.
Energie negativa - cum recunoști acele persoane? foto: Shutterstock

”Mereu m-am considerat o persoană optimistă, pozitivă, gata să ajute pe toți cei din jur, plăcută. Când soțul meu mi-a spus că am o gândire negativă… nu am crezut asta. Mai ales că asta credeam eu despre el la acel moment… Însă când am început să fac psihoterapie am realizat singură că eram în capcana gândirii negative. Dar nu știam și nu credeam asta despre mine… Însă gândurile mele și energia mea erau pe frecvență joasă…”

Așa își începe povestea Anca, 40 de ani din București. Pentru a fi mai ușor să te recunoști persoanele cu energie negative sau poate chiar să te recunoști, am găsit un ghid publicat de Msn.com,  Atenție la câteva semne preponderente la persoanele cu energie negativă. Aceștia par de multe ori bine intenționați și că vor să te protejeze de dezamăgire și de lumea rea.

Cum definim energiile negative?

Am putea descrie așa o serie de gânduri negative care sunt blocate în mintea unei persoane, generând emoții și acțiuni negative. Aceste emoții, care pot fi frica, furia, gelozia și chiar ura, îi determină pe oameni să se comporte negativ și să-i influențeze negativ pe alții.

Ai persoane care te golesc de energie?

Atunci când cineva emite energie negativă în jurul tău, în esență, îți golește energia. Unii emițători de energie negativă pot fi conștienți de ceea ce fac, dar alții nu sunt. Cei mai mulți oameni sunt expuși la energie negativă fără ca măcar să fie conștienți de acest lucru. Ați trecut vreodată printr-o fază din viața dumneavoastră în care trăiați în mod constant emoții negative? Dacă da, atunci este posibil să fi emis și tu o anumită energie negativă.

Iată o serie de caracteristici ale persoanelor pline de energie negativă:

O persoană negativistă găsește defecte în orice și în toată lumea

Dacă această persoană nu ezită să îți scoată în evidență toate defectele și/sau să se plângă de tot ce se întâmplă în viață, indiferent cât de bune sunt lucrurile, cu siguranță este cufundată în energii negative. Mai mult, pare că persoanelor care traversează perioade grele în viața lor chiar le face plăcere să critice.

Încearcă să te doboare sau minimizează bucuria ta sau succesul tău

Chiar și atunci când lucrurile par să meargă bine între voi, această persoană încearcă să vă submineze fericirea. Atunci când te bucuri de ceva, te convinge că este o „prostie” și că nu merită timpul tău. Când ești supărat, însă, fac tot posibilul să te mențină în această stare.

Negativiștii reușeșc să le strice dispoziția și celor fericiți

Persoanele negativiste tot posibilul să îi facă pe cei fericiți să se simtă la fel de nefericiți ca și ei, iar acest lucru nu este întotdeauna intenționat.

Negativiștii nu tolerează dezamăgirile, eșecurile

O persoană plină de energie negativă nu tolerează niciun fel de dezamăgire. Acest lucru se datorează faptului că adesea se agață de frustrare într-un mod sufocant și se simt „înșelate” atunci când ceva nu merge așa cum se așteptau.

Critică pe cei din jur dar nu acceptă să fie criticat

Persoanele negative nu acceptă criticile constructive, refuză să le asculte sau le interpretează ca pe un atac personal – și rămân cu gândul la aceste cuvinte mult timp după o discuție.

Odată criticate, chiar și constructiv, aceste persoane se simt rănite, le afectează starea generală de spirit. Pot părea că acceptă criticile, dar, în adâncul sufletului, sunt „în fierbere”. De-a lungul timpului, frustrarea astfel acumulată se transformă în furie, și în general este o furie îndreptată în primul rând către cei care l-au criticat.

În general sunt pesimiști

Oamenii cu energie negativă nu ezită să eticheteze anumite lucruri drept „rele”. Și chiar dacă le aduceți argumente solide pentru a demonstra că acel lucru nu este rău, ei tot vor considera că ar fi loc de mai bine.

Gândurile acestor oameni sunt atât de încărcate de negativitate încât lucrurile pozitive nu îi impresionează. În consecință, devin indivizi pesimiști, mereu în căutarea a ceea ce ar putea merge prost într-o anumită situație.

Curioși și cu multe secrete

În general, oamenii cu energie negativă sunt rezervați în ceea ce privește propria lor viață, țin totul secret, dar sunt curioși cu privire la orice aspect al vieții celorlalți oameni.

Când vorbesc despre ceilalți, probabil că ochii li se luminează și chiar devin plini de entuziasm. Dar ori de câte ori sunt întrebați despre ei înșiși, devin defensivi și furioși. În loc să încerce să-și îmbunătățească propria viață pentru a fi fericiți, ei se uită constant la ceea ce fac ceilalți și își fac o regulă în a-i critica pe aceștia pentru orice fac.

Cum să te protejezi

Deși este posibil să nu poți transforma negativitatea cuiva în ceva pozitiv, poți limita cantitatea de energie negativă pe care o răspândește persoana respectivă. Odată ce ai devenit conștient de energia ta, încearcă să-ți limitezi interacțiunile cu ei.

Negativitatea se răspândește ca o epidemie, iar dacă ești în preajma ei prea mult timp, îți poate afecta sănătatea. Prin urmare, înconjoară-te de oameni care se străduiesc constant să rămână pozitivi, dar evită pozitivitatea toxică.

Deși este o sarcină dificilă, poți încerca să ajuți persoana respectivă să găsească o perspectivă mai pozitivă asupra vieții, astfel încât să poată fi fericită. Nu este ușor să transformi oamenii negativi în mod natural în oameni pozitivi, dar merită să încerci. La urma urmei, nu știi niciodată cât de mult poate fi contagioasă pozitivitatea ta sănătoasă!

Surse: www.msn.com/Ela Saude

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân