5 meserii cu risc ridicat de divorț

Există o mulțime de factori care afectează rata divorțurilor, determinând-o să crească sau să scadă în comparație cu media. Iată câteva meserii care cresc semnificativ riscul de divorț!
  • Publicat:
5 meserii cu risc ridicat de divorț
7 meserii cu cel mai ridicat risc de divorț sursa foto: shutterstock

Studiile au arătat că persoanele cu meserii stabile și bine plătite au tendința de a experimenta rate mai mici de divorț decât cei care nu câștigă atât de mulți bani.

Cuplurile căsătorite care nu întâmpină dificultăți financiare vor avea șanse mai mari de a rămâne împreună. Dacă ambele persoane dintr-o căsătorie au locuri de muncă bine plătite, își pot folosi sumele de bani câștigate în moduri reciproc avantajoase. Medicii, avocații și arhitecții fac parte din domenii care oferă salarii medii anuale ridicate și stabilitate semnificativă a locului de muncă. Aceștia vor avea mai mulți bani pentru a asigura familie un trai bun și pentru a-și plăti facturile. În plus, se vor putea bucura de vacanțe și, în general, vor duce o viață împlinită.

Locuri de muncă cu salarii relativ mici și ore neregulate pot pune presiune financiară asupra căsătoriei. Și cei cu locuri de muncă care necesită multă deplasare se pot confrunta cu stres conjugal. Alte persoane cu ocupații solicitante din punct de vedere fizic se confruntă adesea cu salarii mici, ore lungi și condiții de muncă periculoase, iar fiecare dintre aceste meserii poate duce la potențiale complicații acasă.

1. Barman și chelner

Există diverse motive pentru care chelnerii pot avea un risc mai mare de a divorța decât persoanele care au alte locuri de muncă. Ca și în cazul barmanilor, ei au adesea un program neregulat, pentru un salariu anual mediu. Pe lângă veniturile scăzute, nivelurile ridicate de stres sunt, de asemenea, frecvente în rândul personalului din servicii. Deși este posibil să menții o căsnicie în timp ce ești stresat sau nu ai bani, rata relativ ridicată a divorțurilor în rândul personalului este dovada că acest lucru poate fi dificil.

2. Însoțitor de zbor

În timp ce călătoriile pot părea experiențe de invidiat, reprezintă și o ocupație care are o rată de divorț de 50,5%. Însoțitorii de zbor sunt plecați des, au aventuri extraconjugale și de cele mai multe ori, nu au timp pentru soțul/soția lor din cauza programului lor de călătorie.

3. Electrician

Numărul mare de probleme pe care electricienii, dar și alți tehnicieni le pot întâmpina într-o anumită zi înseamnă sacrificarea timpului cu familia.

4. Militar

Datoria militarilor din prima linie pune o presiune uriașă asupra acestora. Stresul și plecările lungi sunt câteva dintre motivele pentru care acest loc de muncă are o rată mare de divorțuri.

5. Mecanic auto

Profesia de mecanic auto implică riscuri mari de divorț. Oamenii din această profesie au una dintre cele mai mari rate de accidentare și îmbolnăvire, vin acasă obosiți des și nu mai au disponibilitatea de a petrece timp alături de familie.

Surse: msn.com, gobankingrates.com, lendingtree.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân