5 tipuri de prietene pe care să le eviți în 2023: nu fac decât să te împovăreze!

  • Publicat:
5 tipuri de prietene pe care să le eviți în 2023: nu fac decât să te împovăreze!

Prieteniile toxice sunt acele prietenii care nu aduc niciun beneficiu în viața ta. Ba dimpotrivă! Te secătuiesc de energie, te uzează și îți fac mai mult rău decât bine. Iată de ce fel de prietene trebuie să te îndepărtezi în 2023 pentru a avea o viață liniștită! 

Top 5 prietene de care ai face bine să te lipsești în 2023

Prietena care bârfește pe oricine

Cred că și ție ți s-a întâmplat cel puțin odată să impărtășești un secret, un lucru personal unei prietene și apoi să descoperi că aceasta l-a dat mai departe tuturor.

O prietenă căreia îi place bârfa nu este o prietenă pe care să te poți baza în nici într-un caz. Cu ea nimic niciodată nu va fi în siguranță. Stai departe de o astfel de persoană!

Citește și: 3 tipuri de prietene pe care este bine să le ai alături după vârsta de 30 de ani

Prietena care este într-o continuă competiție cu tine

Atunci când prietenia devine mai mult o competiție, aceea nu se mai poate numi o prietenie. Dacă observi în cercul tău prietene care simt nevoia permanentă de a concura cu tine fie pentru atenția unui bărbat, fie pentru un post râvnit sau un anume stil de viață, fă bine și lasă-le în urmă. Ele nu doar că nu se vor bucura niciodată pentru vreo reușită de-a ta, dar vor căuta să te și depășească.

Așadar, numai prietenie nu se poate numi. Mai degrabă rivalitate.

Citește și: 10 reguli esențiale pentru o prietenie sănătoasă și de lungă durată

Drama queen

Așa numitele drama-queen sunt victimele perfecte. Ele mereu sunt nedreptățite, nefericite, se simt mizerabil și nimic nu le poate scoate din starea asta. De fapt, e o stare de confort pentru ele. Pe care o aleg în fiecare zi.

Le vei vedea cel mai adesea îngrijorându-se și de cele mai banale lucruri, nimic nu va părea să le mulțumească și mai mereu vor face din țânțar armăsar.

Prietena care te „critică” constructiv mai tot timpul

Acest tip de prietenă pare să aibă o problemă personală cu tine. Cu toate că ea va nega vehement acest lucru. Ei niciodată nu îi va plăcea nici felul în care te îmbraci, nici ce fel de partener ai, nici felul în care te porți, vorbești, șamd.

Această prietenie te poate seca de energie la un anume punct. Este toxică și nu îți aduce niciun beneficiu, ba dimpotrivă. Te va frustra și împovăra pe termen lung.

Prietena care nu își ține niciodată promisiunile

Cea din urmă este acea prietenă care te lasă cu ochii-n soare mereu. Îți promite că vă vedeți, dar nu își face niciodată timp să și facă acest lucru. Desigur, nu vorbim de cazuri excepționale aici, ci de prioritizare.

Dacă o persoană face în mod constant promisiuni și le încalcă, nu îți este tocmai prietenă. Acceptă și mergi mai departe. În 2023, nu o mai lua cu tine!

Surse: Style Caster, The healthy journal, Scroll Forth

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân