5 motive pentru care trebuie să NU mai judeci oamenii după prima impresie. Dacă o faci, oprește-te chiar acum!

  • Publicat:
5 motive pentru care trebuie să NU mai judeci oamenii după prima impresie. Dacă o faci, oprește-te chiar acum!
Sursa foto: shutterstock

Cu siguranță că și tu ai experimentat cel puțin odată în viață asta: ai cunoscut o persoană, ți-ai făcut o falsă impresie despre ea, ulterior dându-ți seama de greșala făcută. Ei bine, asta s-a întâmplat pentru că ai judecat-o după aparențe, fără să știi prea multe lucruri despre ea. Iată, așadar, cinci motive pentru care ar trebui să te oprești chiar ACUM din a mai face acest lucru! 

De ce nu este bine să judeci după o primă impresie

Oamenii nu se deschid niciodată din prima

Cu toții ar trebui să înțelegem asta: oamenii nu obișnuiesc să se destăinuie așa ușor, iar multora nu le place să își pună viața pe tapet încă de la prima întrevedere. Și este firesc să fie așa.

În general, cei ce obișnuiesc să ofere detalii intime amănunțite, cel mai probabil se simt comod și au încredere în tine. Însă, acest tip de credință se clădește în timp. Și nu la prima cafea.

Oamenii au personalități complexe

Fiecare om are o personalitate proprie. Astfel, cel ce pare spiritual, poate fi și serios în egală măsură. Sau, cel ce pare obraznic, poate fi și sensibil totodată. Oricum ar fi omul, nu îl  vei putea descoperi decât în timp, cunoscându-l îndeaproape.

O primă impresie ne poate modela felul în care percepem persoana din fața noastră

Noi oamenii avem un defect: obișnuim să judecăm cartea după copertă. Oamenii înainte de a-i cunoaște în profunzime. Pe undeva este firesc, însă nu și benefic.

În baza unui comportament sau aspectului fizic, ne putem forma o opinie despre cineva, dar asta nu înseamnă că părerea noastră este și cea corectă, atenție.

Citește și: Antipatia la prima vedere – de ce judecăm o persoană fără să o cunoaştem?

Circumstanțele în care cunoaștem pe cineva sunt și ele importante

Spre exemplu: gândește-te la prima experiență pe care ai avut-o cu un interviu important. Cel mai probabil nu te-ai simțit cel mai comod, iar starea ta de atunci te-a făcut să pari nesigur pe tine, rezervat sau chiar ciudat. Dar tu nu ești în general așa. Ține minte acest lucru și dată viitoare lasă-te descoperit așa cum ești, natural, relaxat, autentic.

Citește și: Prima impresie contează! Iată ce apreciază angajatorii la primul interviu de angajare

Nu poți cunoaște un om în câteva minute

Se spune că nu îți ajunge o viață uneori să cunoști un om. E clar că după o prima întâlnire nu poți spune că ai cunoscut un om. Oamenii nu sunt așa ușor de deslușit, iar mulți dintre ei NICI NU ÎȚI VOR PERMITE să le vezi toate fațetele din prima. Ai răbdare, așadar, înainte de a emite judecați gratuite, prematur.

Surse: Elite Daily, Power of Positivity, Fast Company

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”