5 motive care te trezesc in zori. Si nu e de la cafea…

  • Publicat:
5 motive care te trezesc in zori. Si nu e de la cafea...
5 motive care te trezesc in zori. Si nu e de la cafea...

Tocmai te-ai bagat in pat si esti extenuata. Daca nu reusesti sa dormi macar cateva ore, cum vei face fata unei noi zile de calvar? Este adevarat ca lipsa somnului te face sa treci usor de la o stare la alta si accentueaza si mai mult aceasta problema. Insa nu intra in panica. Exista solutii! Identifica problema si cu calm, vine si Mos Ene pe la gene.

1. Treburi neterminate

Un telefon urgent de dat, cearta de dinainte de culcare? Vrei sa faci prea multe in aceeasi zi?

Tocmai de aceea se intampla, de obicei, sa incepi o duzina de lucruri, sa le duci pana la jumatate si prea putine sa finalizezi.

Suna cunoscut, nu?! Se pare ca problemele nerezolvate sunt responsabile pentru mai bine de o treime din cazurile de insomnie.

Incearca, inainte de culcare, sa-ti organizezi pas cu pas activitatea din ziua urmatoare. O simpla lista poate face lucrurile mai usor de abordat si realizat.

2. Vecini galagiosi si poluarea fonica

Zgomotele enervante iti pot ridica nivelul de anxietate si crea insomnii. Pentru a face fata cu brio situatiei, creeaza o deviatie a acestor sunete, fixand radioul intre doua posturi. Acest sunet este perfect pentru a micsora intensitatea sunetelor, fara a fi necesara eliminarea zgomotelor enervante.

3. Neplacerile de zi cu zi

Cert este ca modul in care iti gestionezi sentimentele este strict legat de nivelul de crestere a anxietatii. Prin urmare, lipsa somnului nu va face decat sa intensifice aceste griji. Suna un prieten, mergi sa-ti spui oful unui specialist sau bea un pahar cu lapte cald inainte de culcare – sigur te vor ajuta sa adormi.

4. Griji de mama

Daca esti mamica tot timpul iti zboara gandul la micutii tai. Nu poti sa te relaxezi nici macar o secunda, cele 24 de ore nu iti sunt de ajuns. Insa pentru a avea un somn odihnitor, uita de gri­ji­le constante! Cheia reusitei este data de detasarea de scurta durata de cei dragi si de ideea ca li se poate intampla ceva rau. Ce zici de o cura de aromoterapie inainte de culcare?

5. Stresata, ca nu poti sa dormi

Ti-e groaza sa stingi lumina pentru ca stii ca nu vei putea sa adormi. Potrivit specialistilor, un exercitiu de imaginatie ar putea rezolva problema. De exemplu, gandeste-te la o cascada. Statisticile arata ca un astfel de exercitiu te ajuta sa adormi mai repede decat ar face-o jocurile de tip numaratul oilor.

Foto: GULIVER

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”