Oamenii puternici nu zâmbesc oricui!

persoanele puternice copiază rar un zâmbet de pe chipul altcuiva, iar atunci când o fac aleg în general persoane cu statut social inferior lor. Persoanele având un statut social scăzut au tendinţa de a zâmbi oricui.
  • Publicat:
Oamenii puternici nu zâmbesc oricui!

Nu vă aşteptati ca şeful să vă zâmbească vreodată doar pentru că voi i-aţi zâmbit la rândul vostru pentru că, potrivit unui studiu recent, oamenii puternici nu mimează expresiile de pe chipul celorlalţi.

Mai mult decât atât, se pare că doar persoanele slabe cunt cele care copiază zâmbetul celorlalţi. Practic, dacă o persoană îţi zâmbeşte, iar tu simţi nevoia să-i zâmbeşti înapoi doar din complezenţă, înseamnă că nu eşti o persoană puternică.

Conform cercetătorilor de la University of California, San Diego, care au făcut această descoperire, mimarea expresiilor faciale nu face parte din comportamentul oamenilor influenţi. „Mimarea expresiei faciale s-a dovedit a fi un factor important în stabilirea legăturilor umane, iar atât puterea, cât şi statusul influenţează acest obicei”, a explicat unul dintre autorii studiului.

Specialiştii au ajuns la această concluzie după ce au realizat un experiemnt în care 55 de persoane au fost rugate să facă un scurt raport despre un eveniment menit a induce sentimente de forţă sau de neputinţă după ce au urmărit clipuri video cu mesaje triste sau fericite, trasnmise de către persoane puternice (medici, de exemplu) sau de către persoane cu un statut social mai scăzut (angajaţi ai unui fast-food etc.). Experţii le-au urmărit apoi mimica, notând mişcările fiecărui muşchi facial.

În cele in urmă a reieşit că cei 55 de participanţi au avut tendinţa de a mima expersia facială a persoanelor importante într-o mai mare măsură decât cea a persoanelor cu statut social scăzut.

De asemenea, specialiştii au mai observat şi că persoanele puternice copiază rar un zâmbet de pe chipul altcuiva, iar atunci când o fac aleg în general persoane cu statut social inferior lor. Persoanele având un statut social scăzut au tendinţa de a zâmbi oricui.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Prinde-i cu... MINCIUNA!
Prinde-i cu... MINCIUNA!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân