5 calități uimitoare ale persoanelor timide

  • Publicat:
5 calități uimitoare ale persoanelor timide
Sursa foto: shutterstock

Timiditatea nu este o alegere. Concret, te poți naște cu această fire sau o poți dobândi în timpul vieții, prin educația primită sau prin intermediul experiențelor trăite. Și chiar dacă inițial acest fapt poate fi privit în mod sceptic, ei bine, află că timitatea este o calitate extraordinară! Care aduce cu sine o mulțime de avantaje!

Timiditatea: 5 lucruri interesante despre persoanele introvertite

Timiditatea reprezintă o stare de îngrijorare și disconfort resimțită în interacțiunile sociale, o teamă legată de evaluarea negativă a celorlalți, care vă poate îngreuna îndeplinirea obiectivelor personale și profesionale. Dar, potrivit celor mai recente studii, poate aduce cu sine și beneficii extraordinare! Iată despre ce este vorba:

Persoanele timide sunt considerate mai atrăgătoare

Potrivit psihologilor, oamenii timizi sunt considerați a fi mult mai atractivi decât cei vocali și îndrăzneți, întrucât lasă o urmă de mister, iar această calitate este valoroasă în ochii celorlalți.

Citește și: Oamenii cu acest tip de personalitate au o viață sexuală mai intensă. STUDIU

Oamenii timizi sunt și buni ascultători

Oricine are nevoie de un bun ascultător în viața sa, de o persoană care să fie acolo la nevoie. Și tocmai pentru că preferă să stea în spatele cortinei, oamenii timizi tind să asculte cel mai bine, rareori să intervină și să fie atenți la ceea ce le transmiți.

Persoanele timide sunt creative

Tocmai pentru că sunt introvertite, persoanele timide nu obișnuiesc să își exteriorizeze trăirile și gândurile. Așadar, toate ideile le transpun în creație și productivitate, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Citește și: Timiditatea: cum poți trece mai ușor peste ea

Persoanele timide acceptă solitudinea în viață lor

Cu toții  avem nevoie de timp pentru noi, de clipe în care să stăm singuri și să reflectăm. Cu toate acestea, pentru cei extrovertiți, a fi singur poate fi o mare problemă. Se pare că cei timizi apreciază mai mult momentele de solitudine încât nu se simt extraordinar în colectivitate.

Persoanele timide își aleg mai bine cuvintele

Întrucât nici nu obișnuiesc să iasă prea des în evidență, oamenii timizi își calculează cu mare atenție ceea ce scot pe gură. Acest lucru este în beneficiu lor, căci astfel riscurile de a fi înțeleși greșit sunt minime.

Surse: The Healthy Journal, Medium, c

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân