4 obiceiuri simple care vor îmbunătăți semnificativ starea ta de spirit

Adăugarea unor obiceiuri simple și pozitive în rutina ta zilnică ar putea avea un impact major în ceea ce privește starea ta de spirit.
  • Publicat:
4 obiceiuri simple care vor îmbunătăți semnificativ starea ta de spirit
4 obiceiuri simple care vor îmbunătății semnificativ starea ta de spirit Sursa foto: Shutterstock

Mulți indivizi consideră că cele trei luni de iarnă oferă o dispoziție mai proastă în comparație cu alte anotimpuri ale anului. La urma urmei, ai de-a face cu zile mult mai scurte și întunecate. Unii oameni dezvoltă o tulburare afectivă sezonieră, care este legată de schimbarea anotimpurilor și poate fi cauzată de lipsa luminii solare. Alții s-ar putea să nu dezvolte pe deplin o tulburare afectivă sezonieră, dar ar putea simți cum starea lor de spirit s-a schimbat.

Verifică aceste obiceiuri simple care ar putea contribui la stimularea stării tale de spirit în timpul iernii.

Fă sport zilnic

Exercițiile fizice sunt ideale atunci când vine vorba de a-ți spori starea de spirit, iar motivul este simplu. Făcând exerciții fizice, vei stimula fluxul de sânge către creier, ceea ce va avea un impact asupra stării tale generale de spirit. Este ceva ce ar trebui să te gândești să faci în acest sezon rece.

Chiar și adăugarea a 10 minute de sport în fiecare zi ar putea avea un efect benefic. Spre exemplu, ai putea să te gândești la includerea celor 10 minute de sport zilnic în fiecare dimineață, imediat după ce te-ai trezit.

Fii interactiv social

Un alt lucru important pe care să încerci să îl faci este să planifici interacțiuni sociale, care ar putea avea un efect extrem de pozitiv asupra stării tale de spirit.

Din cauza vremii de afară poate fi dificil să recurgi la deplasări lungi, departe de casă. Un lucru ușor pe care îl poți face este să plănuiești o convorbire telefonică cu un prieten o dată pe zi, timp de 15 minute.

Ai mai mare grijă de tine și acordă-ți atenție în fiecare zi

A fi activ și sociabil este bine, dar este, de asemenea, important să ai cât mai mare grijă de tine și să-ți acorzi atenție în fiecare zi.

De exemplu, poți face o meditație de 10 minute seara, chiar înainte de culcare. Dacă tulburarea afectivă sezonieră te afectează, ieșirea în lumina soarelui te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit. Obținerea de aproximativ 30 de minute de lumină suplimentară, de preferință dimineața, poate fi eficientă pentru a vă menține starea de spirit mai ridicată în lunile de iarnă.

Adaugă noi gustări în dieta ta

Descoperirea de noi gustări ar putea să-ți îmbunătățească starea de spirit. O dietă variată și hrănitoare este importantă pentru optimizarea sănătății mintale. Poți căuta diferite rețete simple de gustări care te atrag și să le prepari acasă.

Surse: eatthis.com, cnet.com, goodnet.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân