3 trucuri psihologice cu ajutorul cărora vei putea citi mintea oricui!

  • Publicat:
3 trucuri psihologice cu ajutorul cărora vei putea citi mintea oricui!
Sursa foto: shutterstock

Este greu de înțeles ce gândesc oamenii atunci când li te adresezi. Însă, există anumite trucuri psihologice cu ajutorul cărora poți citi gândurile oricui! 

Cum să înțelegi exact ce gândește omul din fața ta

Să înțelegi cum gândește celălalt este o abilitate extraordinară pe care nu oricine o posedă. Atunci când știi să interpretezi gesturi, expresii, cuvinte, nimic nu te mai poate opri din a cunoaște mai bine oamenii din jurul tău.

Iată 3 trucuri psihologice cu ajutorul cărora poți citi mintea oricui!

Citește și: Limbajul trupului: cum se modifică gesturile atunci când mințim

Clipitul des

Poți citi gândurile cuiva doar uitându-te la modul în care clipește. Dacă o face des, înseamnă că ascunde ceva, că este agitat, anxios.

O persoană normală clipește de 6 și până la 8 ori per minut. Este, așadar, complet în regulă ca rata de clipire să crească atunci când suntem stresați, agitați sau nervoși.

Datul din cap

Datul excesiv din cap poate fi și el un indiciu puternic că persoană căreia i te adresezi este anxioasă în legătură cu ce crezi despre ea. Acest tip de oameni cred că îi judeci, fie că te îndoiești de ei și de capacitățile lor.

De asemenea, în unele culturi ca de pildă cea japoneză, datul din cap este folosit pur și simplu pentru a arată înțelegere, dar nu neapărat acord. Înseamnă că ești ascultat și atât.

Citește și: Cum ești perceput de ceilalți în funcție de felul în care vorbești

Oglindirea

Atunci când discuți cu cineva, încrucișează-ți brațele când vorbești. Acesta poate fi unul dintre cele mai de succes trucuri! Dacă și persoana din fața ta își încrucișează brațele, înseamnă că este interesat de conversație. Este deschisă și receptivă.

Oglindirea este o manieră de a arăta empatie într-un mod non verbal. De obicei, bărbații încep să se agite și își ating fața. Femeile își ajustează hainele, își trec mâna prin păr sau încep să își atingă gâtul. 

În cercetările psihologice, această formă de agitație este asociată cu lipsa de atenție, cu plictisul, cu neliniștea sau disconfortul.

Surse: Your Tango, BrightSide Me, Fast Company

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”