Cum ești perceput de ceilalți în funcție de felul în care vorbești

  • Publicat:

Aurelian Ciocan, expert în comunicare verbală și nonverbală, a declarat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova” faptul că în copilăria sa a avut probleme cu dicția, fapt ce l-a determinat să își corecteze acest defect.

Cum ești perceput de ceilalți în funcție de felul în care vorbești

Aurelian Ciocan: „Am fost rârâit până la 7 ani”

„În clasa I, norocul a făcut că am avut un pedagog extraordinar, cu care într-un timp foarte scurt am reușit să corectez acest defect. Însă mai apoi, spre adolescență și chiar spre maturitate, am descoperit o grabă foarte mare în vorbire, eram tahilalic”, a precizat cu zâmbetul pe buze Aurelian Ciocan.

De asemenea, tot el a mărturisit faptul că problemele de dicție i-au pus bețe în roate și în perioada studenției.

Aurelian Ciocan: „Meseria asta a venit ea la mine, nu m-am dus eu către ea”

Întrebat de Andreea Perminova cum a depășit aceste bariere ale vorbirii și cum a ajuns să facă carieră tocmai în comunicare, Aurelian a menționat faptul că nu s-a gândit niciodată că va alege această meserie, ci că s-a întâmplat pur și simplu: „A venit totul de la sine. Întâmplarea a făcut să o cunosc pe Ileana Cârstea Simion, mentorul meu și persoana care practic m-a clădit cumva cărămidă cu cărămidă, care mi-a arătat cât de frumoasă este această meserie și care la un moment dat m-a întrebat dacă vreau să îi fiu asistent”.

Cum gestionăm emoțiile în timpul discursului public

„Noi oamenii nu știm să gestionăm emoțiile în public pentru că nu suntem antrenați, pentru că nu ne-am pregătit de ajuns astfel încât să știm ce presupune tot acel context în care eu ca persoană mă expun în față unor receptori, unor persoane care mă ascultă”, a ținut să sublineze Aurelian Ciocan pentru Andreea Perminova.

Câte măști purtăm atunci când vorbim în public și când nu purtăm măști?

Conform expertului, nu purtăm măști în momentul în care ne aflăm într-un anturaj extrem de apropiat, în momentul în care ne simțim în siguranță și nu avem secrete față de aceștia. Practic măștile cad, iar noi rămânem așa cum suntem pentru că știm că ne aflăm într-o zonă de confort: „Ideea asta de siguranță și încredere poate să mă lase, într-un sens bun, fără mască, să fiu eu și să mă las văzut așa cum sunt”.

Cum ești perceput de ceilalți în funcție de felul în care vorbești

„Aș zice că este bine să știi să îți alegi cu atenție persoanele pe care le urmărești, de fapt. Nu neapărat să le copiezi, dar să țintești vârfurile din domeniul meseriei tale. Noi suntem cu toții diferiți și ar fi bine dacă am pleca de la eul nostru, de la sinele nostru și da, am putea să îl șlefuim”, a conchis Aurelian Ciocan pentru emisiunea „Înapoi în viitor”.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, invitat Aurelian Ciocan, poate fi urmărită mai jos:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult