4 „teorii” care te împiedică să evoluezi în viață

  • Publicat:
4
Sursa foto: shutterstock

Cu siguranță că și tu îți dorești ca, odată cu trecerea timpului, să devii o persoană mai bună, mai perseverentă, să evoluezi profesional, dar și personal și visele tale să se transforme în realitate. Adevărul este că uneori, anumite credințe eronate ne pot îndepărta de acest scenariu. Care sunt lucrurile care ne împiedică să evoluăm în viață le vom cuprinde mai jos. 

Cele mai des întâlnite mituri care ne împiedică să evoluăm în viață

Nu schimbi niciodată nimic și te aștepți la rezultate diferite

Dacă vrei să se producă o schimbare în viața ta, e timpul să încerci lucruri noi. Nu ai cum să aștepți să se schimbe de la sine ceva, indiferent că este vorba de job, de soț, de afaceri, șamd.

De pildă, dacă te tot întorci la un partener nepotrivit sperând că acesta se va schimba, vei sfârși mereu dezamăgită. Schimbă placa. Schimbă-te pe tine. Uită-te bine în oglindă și vezi cât valorezi! Apoi acceptă în viața ta doar un bărbat care te merită just!

Sau dacă vezi că strategiile pe care le aplici nu dau randament în afacerea în care ai investit atâția bani, atâta energie, atât suflet, iarăși, încearcă să schimbi ceva. Ia niște lecții de management, de marketing, orice crezi că te-ar putea ajuta în susținerea și creșterea afacerii tale.

Citește și: Schimbarea este singurul lucru permanent în viață

Vrei și te aștepți ca totul să fie ușor

Da, nu totul e floare la ureche în viață. Nu totul vine ușor și cu rezultate către noi. De cele mai multe ori, pentru o reușită, e nevoie de sacrificiu. Obiectivele ușoare nu există. Un obiectiv este un punct de realizare care necesită implicare, efort, consecvență!

Indiferent că e vorba de proiectul mult dorit, de căsnicia la care visezi, de educația copiilor și lista poate continua, trebuie să înțelegi că totul vine cu efort consecvent, susținut, aplicat. 

Faci din respingerea de ieri, ideea centrală a zilei de azi

Atunci când lași o nereușită a zilei de ieri să îți dicteze realitate zilei de azi, faci cea mai mare greșala.

Da, poate că ieri ai eșuat la acel interviu important. Nu trebuie să te amărăști azi și să rămâi ancorată în acel episod! Depășește, vor mai fi și alte ocazii pentru tine! Ocazii cu siguranță mult mai ofertante și mai potrivite! Dă-i timp, timpului. Și ai încredere în ghidarea divină, totul se va întâmpla la momentul ideal.

Sau poate că ieri ai pus punct unei relații. Nu lasă acest fapt să te destabilizeze, să te determine să nu mai ai încredere în bărbați, în relații, în iubire! Nu uita că atunci când o ușa se închide, o altă se deschide.

Citește și: Nimic nu este întâmplător: Dumnezeu are întotdeauna un plan bun pentru fiecare!

Aștepți momentul potrivit pentru orice

Dacă și tu te numeri printre persoanele care așteaptă momentul prielnic pentru a începe aceea școală, pentru a merge la acel interviu, pentru a merge în acea vacanță, șamd, ei bine, află că momentul ideal nu va veni niciodată!

Vrei să începi o dietă sau să adopți un stil de viață sănătos? Începi de azi. Vrei să redecorezi? Fă-ți un plan și apucă-te de treabă. Lucrurile nu se întâmplă pur și simplu.

Surse: Psychology Today, Evolution, Better Humans

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân