23 de minute pentru a scapa de stres

Stresul este definit ca o stare de disconfort psihic insotita de simptome cum ar fi depresia, sentimentul de insecuritate sau de vinovatie, ameteala, greata, palpitatiile sau anxietatea.
  • Publicat:
23 de minute pentru a scapa de stres
23 de minute pentru a scapa de stres

Stresul este definit ca o stare de disconfort psihic insotita de simptome cum ar fi depresia, sentimentul de insecuritate sau de vinovatie, ameteala, greata, palpitatiile sau anxietatea. Nu este legat doar de intamplari negative, ci si de situatii pozitive. Oamenii mai mereu stresati pot dezvolta pe termen lung o serie de afectiuni. Aplica trucurile urmatoare pentru a alunga stresul.

3 minute
Planuri energizante
Pentru a face fata mai usor unei saptamani stresante, planifica inca de luni dimineata un moment placut pentru week-end-ul urmator: o seara la cinema, o cina cu prietenii, lectura unui roman, o escapada cu iubitul la munte etc. Cand simti ca te cuprinde stresul, aminteste-ti de proiect si sigur vei alunga macar o parte din norii negri.

7 minute
Hidroterapia ridica moralul

Relaxare: Incepe un masaj cu un jet de apa calda din zona cefei pana in zona muschilor dorsali. Dusul trebuie tinut cat mai aproape de piele, pentru a simti din plin forta apei.
Tonifiere: Scade temperatura apei de imbaiere pentru a te simti fresh. Plimba dusul cu apa rece pe tot corpul, pentru a favoriza circulatia sangelui si revigorarea pielii.
Euforizare: Ai auzit de dusuri scotiene? Alterneaza apa fierbinte cu apa rece de 2, 3 ori la dus, pentru a stimula receptorii senzoriali, spre mari tonusul muscular si a avea o senzatie de bine.

1 minut
O lumanare pentru evadare

Un mod simplu, placut si deloc costisitor de a te destinde este sa aprinzi o lumanare parfumata si sa te concentrezi cateva secunde asupra flacarii. Ca prin magie, te deconectezi si te simti mai bine.

4 minute  
Destreseaza-te cu muzica

Muzica este un aliat de nadejde in alungarea stresului. Incearca si tu acest remediu, alegand o melodie ritmata. Danseaza si chiar sari pe toata durata cantecului. Astfel se stimuleaza circulatia sanguina si se elimina substantele produse de stres. Miscarea favorizeaza evacuarea tensiunii nervoase.

5 minute
Talasoterapie pentru picioare

Mai poti scapa de starea de tensiune stimuland terminatiile nervoase ale talpilor. Aparatul de talasoterapie pentru picioare are exact aceasta destinatie. Este suficient sa pui picioarele pe acest aparat. Urmeaza un masaj relaxant, gratie baii cu bule si a furnicaturilor.

3 minute
Masajul facial imbunatateste tonusul

Ochi: Asaza-ti coatele pe genunchi si maseaza ferm cu palmele zona ochilor. Inspira si expira adanc.
Sprancene: Contureaza-ti sprancenele cu degetele aratatoare, o data lejer si apoi apasat.
Frunte: Maseaza-ti fruntea. Incepe de deasupra sprancenelor. Repeta operatiunea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Atitudinea este totul
Atitudinea este totul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân