13 activităţi importante pentru un 2013 excelent!

Specialiştii americani de la Universitatea Washington din St. Louis au întocmit o listă de 13 activităţi importante care pot face din anul care vine unul reuşit pentru fiecare dintre noi. Iată care sunt acestea!
  • Publicat:
13 activităţi importante pentru un 2013 excelent!

Specialiştii americani de la Universitatea Washington din St. Louis au întocmit o listă de 13 activităţi importante care pot face din anul care vine unul reuşit pentru fiecare dintre noi. Iată care sunt acestea!

1.Învăţaţi ceva nou! O limbă străină sau un master într-un domeniu nou vă pot redeschide apetitul pentru studiu. “Dacă  vă încumetaţi să studiaţi ceva nou, este posibil să vă descoperiţi pasiuni nebănuite” spune prof. Robert E. Wiltenburg.

2. Plimbaţi-vă mult prin parc! Câteva zeci de minute de mers alert reprezintă o soluţie ieftină şi eficientă împotriva stresului. “Oamenii care apelează la această formă de relaxare au un risc scăzut de depresie şi anxietate. În plus, gândesc pozitiv şi se concentrează mult mai bine” este de părere expertul în sănătate Aaron Hipp.

3.Faceţi voluntariat! Îndiferent de activităţile în care vă împlicaţi, acestea vă vor aduce inclusiv vouă beneficii. “Voluntariatul este un aliat al sănătăţii fizice şi psihice a oricărei persoane care întreprinde activităţi benefice comunităţii” susţine prof. Amanda Moore.

4. Gestionaţi cu atenţie activitatea pe Internet!

Aceasta pentru că prin tot ceea ce întreprindeţi în mediul virtual puteţi fi expuşi, iar dreptul la intimitate şi viaţă privată poate fi încălcat.

“Alegerile pe care le facem acum în ceea ce priveşte separarea vieţii private de cea socială virtuală vor avea un impact major asupra copiilor şi nepoţilor noştri” spune prof. Neil Richards, expert în Drept. Astfel, respectaţi toate recomandările în ceea ce priveşte parolarea corectă şi eficientă.


5. Redescoperiţi bibliotecile!

Astăzi, datorită tehnologiei, multe dintre servicii sunt disponibile on line, iar multe cărţi pot fi descărcate pe telefon sau tabletă.

“Un abonament la o bibliotecă poate fi cheia către surse inepuizabile de informaţii” este de părere bibliotecarul american Jeffrey G. Trzeciak.

6.Combateţi sedentarismul, nu staţi non stop pe scaun!

Se ştie deja că sportul are multiple beneficii: combate stresul, scade riscul de boli grave precum cancerul de sân, de colon, Alzheimer şi ne ajută să avem o musculatură tonifiată. Iar dacă ne simţim bine în pielea noastră, devenim şi mult mai productivi, susţin specialiştii.


7.Strângeţi bani şi încercaţi să plătiţi o parte din împrumuturile făcute!

Criza ne-a învăţat că e bine să fim prevăzători şi cumpătaţi. Astfel, sfatul experţilor în finanţe este să încercăm să punem ceva bani deoparte. Iar dacă la aceştia obţinem şi dobândă, este posibil să ne acoperim o parte din împrumuturi chiar mai devreme decât termenul prevăzut de bănci.

8.Renunţaţi la fumat!

Niciodată nu este prea târziu să încercaţi, mai ales că veţi economisi bani şi veţi obţine multe bile albe la capitolul “sănătate.” Şi de ce nu, apelaţi la aplicaţiile pentru smartphone care vă pot susţine în demersul vostru.

Mergeţi la medic şi psiholog şi solicitaţi cele mai bune reţete pentru a scăpa de dependenţă.

9.Respectaţi-vă corpul, aveţi grijă la starea de sănătate!

O puteţi face cu paşi mici, dar importanţi: nu ocoliţi micul dejun, faceţi în fiecare zi 20 de minute de mişcare, citiţi etichetele la supermarket şi evitaţi alimentele cu aditivi şi conservanţi, folosiţi cosmetice cu factor de protecţie.

10.Renunţaţi măcar ocazional la maşină!

Dacă nu puteţi face asta zilnic, măcar din când în când, folosiţi metroul, bicicleta sau mergeţi pe jos. Astfel, faceţi mişcare, economisiţi bani şi de ce nu, contribuiţi la scăderea nivelului de poluare.

11.Aveţi grijă de voi, cu atât mai mult cu cât sunteţi părinţi!

Experţii susţin că grija pentru propria persoană este vitală pentru că un tonus fizic şi psihic bun al părinţilor creşte şansele ca micuţii să crească fericiţi, într-un mediu echilibrat. Astfel, activitatea fizică este extrem de importantă pentru ambii părinţi care astfel transmit un obicei sănătos şi copiilor.


12.Odihniţi-vă cât puteţi de mult!

Indiferent de câte sarcini aveţi de dus la bun sfârşit, nu o faceţi în detrimentul orelor de odihnă. Carenţele de somn vă scad performanţa, iar creierul este pregătit pentru a învăţa şi crea lucrui noi numai după odihna de calitate.


13. Consumaţi mai multă cultură!

Mergeţi la muzee, la teatru, la operă, susţineţi demersul cultural al comunităţii în care trăiţi. Astfel, vă veţi îmbunătăţi educaţia, dar şi capacitatea de a vă înţelege mai bine pe voi şi pe cei din jur, sunt de părere specialiştii.

Citeşte şi: Nu lăsa singurătatea să-ţi strice Sărbătorile!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Despre meditaţia în cuvinte simple...
Despre meditaţia în cuvinte simple...
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân