Femeia de 106 ani a dezvăluit care este secretul pentru longevitatea sa. Asta a făcut zilnic

Cum a reușit o femeie din Australia să ajungă la vârsta de 106 ani? Secretul despre longevitatea sa și stilul de viață sănătos.
  • Publicat:
Femeia de 106 ani a dezvăluit care este secretul pentru longevitatea sa. Asta a făcut zilnic

Katie MacRae, o femeie care și-a sărbătorit luna trecută cea de-a 106-a aniversare, nu crede că există un secret anume pentru longevitatea sa. Cu toate acestea, ea îi îndeamnă pe oameni să-și trăiască viața la maximum – un principiu pe care l-a urmat întotdeauna.

Femeia aceasta a ajuns la vârsta de 106 ani

Născută în 1917, lângă Londra, în mijlocul Primului Război Mondial, MacRae a început să lucreze ca secretară după ce a renunțat la școala la vârsta de 15 ani. Ea și soțul ei și-au urmat fiul în Australia, iar din 1965, ea locuiește acolo.

După ce soțul ei a murit, MacRae a locuit la un azil de bătrâni timp de 18 ani, înainte de a se muta într-o nouă casă de îngrijire pentru bătrâni condusă de organizația nonprofit Bolton Clarke în Queensland, în august anul trecut Ea este membră a Clubului Centenar, care organizează evenimente pentru persoanele de peste 100 de ani.

Cerându-i sfatul pentru oamenii care doresc să trăiască o viață lungă, ea a spus pentru Business Insider:

„Sfatul meu pentru oameni este să-și trăiască viața la maxim, să zâmbească și să se bucure de tot ce ți se întâmplă”.

Sfaturi pentru longevitate

Deși genetica și faptul că nu fumează probabil că au contribuit la longevitatea ei, ea a împărtășit alți patru factori de stil de viață despre care crede că i-au permis să rămână zâmbitoare la o vârstă atât de înaintată.

Grădinaritul pe tot parcursul vieții

„Îmi place grădinăritul și am făcut-o mereu de când eram mică”, a spus MacRae.

„L-am ajutat pe tatăl meu când ne-am mutat în casa nouă. Strada avea un concurs de grădinărit pe tot drumul și am câștigat un premiu când aveam 12 sau 13 ani.”

Ea a continuat să facă practice grădinăritul de-a lungul vieții, inclusiv să planteze toate plantele din centrul ei de îngrijire a vârstnicilor.

Grădinăritul este o distracție pentru mulți oameni din Okinawa, o regiune a Japoniei în care oamenii trăiesc în mod regulat peste 100 de ani. Cercetătorul în longevitate, Dan Buettner, a spus că ar putea fi benefic pentru longevitate, deoarece facilitează exercițiile zilnice, expune oamenii la vitamina D de la soare, și oferă legume proaspete.

Joacă și activități fizice

MacRae joacă în mod regulat bowling și a concurat recent într-o competiție împotriva altor persoane vârstice care au aceleași pasiuni.

„Chiar și oamenii în scaune cu rotile se pot juca”, a spus ea.

Se crede că exercițiile fizice regulate sunt esențiale pentru menținerea sănătății organismului.

Muncește și rămâi ocupat

MacRae a lucrat ca secretară pentru cea mai mare parte a vieții ei, atât în Marea Britanie, cât și în Australia, înainte de a se pensiona. Apoi, ea a preluat funcții administrative la azilul de bătrâni, organizând spectacole, parade și excursii la teatru. Menținerea creierului activ este considerată a fi cheia pentru longevitate, la fel ca exercițiile fizice și o dietă sănătoasă.

O atitudine pozitivă și socializare

Cel mai mare sfat al lui MacRae este „doar zâmbește, fii fericit și bucură-te de viață”. Cercetătorii au descoperit că centenarii tind să caute motive de bucurie, sunt recunoscători pentru ceea ce au și își hrănesc în mod activ relațiile. Așadar, o atitudine pozitivă este un alt obicei cheie pentru longevitate.

În încheiere, Katie MacRae ne amintește că secretul unei vieți lungi și fericite poate fi mai simplu decât credem: să apreciem fiecare zi așa cum este, să ne bucurăm de lucrurile simple și să ne ajutăm unii pe alții.

Sursă:

https://www.businessinsider.com/centenarian-how-to-live-longer-hobbies-habits-longevity-advice-2023-12

Sursă foto: tatka_go / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being