Exerciții fizice atunci când suntem bolnavi: Da sau Nu?

  • Publicat:
Exerciții fizice atunci când suntem bolnavi: Da sau Nu?

Cercetările recente au confirmat că exercițiile fizice făcute în mod regulat pot reduce riscul de a răci. Cu toate acestea, o dată ce te-ai imbolnăvit, trebuie să ai grijă ce fel de exerciții faci, pentru a nu-ți înrăutăți simptomele.

Putem face exerciții fizice când suntem bolnavi?

Sistemul tău imunitar trebuie să se concentreze asupra bolii tale și poate fi compromis, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, de exerciții fizice intense. Păstrați orice antrenament în intervalul ușor până la moderat. Sau doar odihniți-vă!

Regula de aur spune că cel mai bine este să vă ascultați corpul

Specialiștii vă recomandă să urmați acești pași:

  • Puteți face exerciții dacă simptomele bolii sunt de la gât în sus. Aici putem include răceala, nasul înfundat, strănutul sau dureri ușoare de gât. Însă, e bine dacă în această perioadă mai reduceți tempo-ul și scurtați timpul activităților sportive.
  • Cu siguranță nu ar trebui să faceți exerciții dacă simptomele bolii sunt de la gât în jos. Asta înseamnă că aveți dureri în piept, tuse seacă sau dureri de stomac.
  • Exercițiile sunt interzise dacă aveți febră, sunteți foarte obosiți sau aveți dureri musculare.

O răceală fără complicații va dispărea total în 7 zile, în cazul unui adult. O răceală cu complicații, de genul bronșită sau sinuzită, poate dura și 2 săptămâni. Simptomele de tuse și de congestie nazala, însă, se pot prelungi pentru mai multe săptămâni în lipsa unui tratament specific.

Reguli de profilaxie când faceți sport

Dacă ești răcit/ă și vrei să faci totuși sport, atenție să nu împrăștii virusul și celor din jur. Nu îți sufla nasul constant și nu strănuta spre ceilalți.

De asemenea, trebuie să aveți la îndemână, în geanta de sală, un gel pe bază de alcool ce va fi folosit atunci când vei intra în contact cu altcineva care tușește sau strănută.

Citește și: Reguli ca te simți în siguranță când faci sport

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân