Te desparți de tatăl copilului tău? Iată ce comportament poate avea copilul tău

Copiii ai căror părinți se despart au nevoie de sentimentul de siguranță mai mult ca oricând. Adulții au responsabilitatea să-i asigure că sunt în siguranță și că sunt și vor fi la fel de iubiți.
  • Publicat:
Te desparți de tatăl copilului tău? Iată ce comportament poate avea copilul tău
Ce comportamente pot apărea la copiii ai căror părinți divorțează, foto: Pexels

Am aflat simptome și semne ale depresiei la copii. Din păcate copiii ai căror părinți au divorțat pot cadea pradă depresiei. Faptul că psihicul copiilor este fragil, nu este o surpriză. Părinții și adultii care stau mai mult in preajma copiilor din familii care au divorțat sau s-au despărțit trebuie să fie atenți la comportamentele, la vorbele, gesturile acestora.

 

Ce semne ar putea fi normale la un copil aflat în această situație? ”Pot apărea accese de furie, de plâns, tendințe de izolare, lipsa poftei de mâncare sau dimpotrivă mâncat compulsiv” a explicat psihologul și psihoterapeutul Camelia Anca Baciu. Copilul poate dobândi spaime, frici, nesiguranță. La grădiniță poate respinge ceilalți micuți sau dimpotrivă, plânge când vine mama/tata să-l ia acasă.

Este posibil să scadă randamentul la școală

”Nici rezultatele slabe la școală nu sunt excluse. Dar poți observa și o adâncire în ale studiului și ale școlii în detrimentul conectării cu prietenii, al distracției, al odihnei” a mai continuat psihologul.

Atenție, unii copii riscă să devină dependenți de ecrane în perioada divorțului părinților

Un alt comportament care se poate instala la copiii ai căror părinți au divorțat sau s-au separat ar putea fi dorința de a petrece mai mult mult timp în fața telefoanelor, computerului, televizorului. Iată explicația psihologului Camelia Anca Baciu: ”Accentuarea dependenței de jocuri pe diferite device-uri, încuiat în propria camera trebuie monitorizată!”

Tantrum-uri mai dese dar și automutilare – alte comportamente întâlnite la copiii ai căror părinți divorțează

O altă situație care se poate înregistra mai ales la copii mai mari care au trec prin etape ale vieții de familiei precum divorțul este automutilarea. Nu sunt străine nici comportamente prin care atrag atenția (cereri, crize de plâns, scandaluri, tantrum).

”Fiți pe fază la orice schimbare care apare în stilul de viață al minorilor! La anturaj, la pofta de viață, la autoagresiuni, la manifestările prin care își doresc să atragă atenția”, a încheiat psihologul Camelia Anca Baciu.

Camelia Anca Baciu, psiholog: „Ai divorțat? Nu face această greșeală față de copilul tău!
Camelia Anca Baciu, psiholog și psihoterapeut, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân