Cele 7 etape ale unei căsnicii: dacă partenerii ar ști să le gestioneze corect, 80% din divorțuri nu ar exista

  • Publicat:
Cele 7 etape ale unei căsnicii: dacă partenerii ar ști să le gestioneze corect, 80% din divorțuri nu ar exista
Sursa foto: shutterstock

Construirea unei căsnicii solide este o sarcină dificilă pentru multe din cuplurile din ziua de azi. Însă, înțelegerea fiecărei etape ale unei relații poate duce la reușită. Iată care sunt cele 7 etape pe care, dacă și voi le veți depăși, veți putea trăi fericiți toată viața! 

Cele 7 etape de bază ale unei căsnicii

Etapa 1

Această primă etapă este etapa curtatului, și ea durează aproximativ 18 luni. Este perioada de îndrăgostire, perioada în care cei doi îndrăgostiți văd totul uimitor în partenerul lor, în care se simt fermecați de-a dreptul. El o tratează pe ea cu flori, cu surprize, cu cadouri, ea îl tratează pe el cu grijă, atenție și gesturi romantice.

Etapa 2

În această etapă, procesul „trezirii” se instaurează în cuplu, iar amalgamul de sentimente și de dorință este brusc înlocuit cu obișnuita și cu afecțiunea. Comportamentul ambilor parteneri devine mai relaxat, mai natural.

Etapa 3

Această etapă este începutul a ceva ușor neplăcut în cuplu, așa numitul „dezgust”, cum îl descriu specialiștii în relațiile de cuplu. Certurile și reproșurile iau locul pasiunii și al vorbelor dulci. Este, de fapt, prima cumpăna relațională care de cele mai multe ori duce la separare sau chiar la divorț pentru multe dintre cuplurile moderne.

Etapa 4

În acest stadiu, partenerii învață să aibă răbdare unul cu celălalt, să comunice eficient, să facă compromisuri, într-un cuvânt: să fie înțelepți în relație! Certurile sau neînțelegerile nu mai sunt atât de dramatice, iar partenerii aleg armonia și liniștea în detrimentul dorinței de a avea mereu dreptate sau de a câștiga o dispută.

Etapa 5

Se spune că aceasta este, de fapt, etapa în care cuplul începe să trăiască cu adevărat iubirea. Partenerii încep să își înțeleagă și să își asume responsabilitățile, nu se mai gândesc la ce le datorează celălalt, ci doar la ceea ce ei pot oferi.

Etapa 6

În această perioada partenerii se apropie cu pași tot mai mari unul de celălalt. Acum se instaurează prietenia profundă, cheia unei reușite într-o relație de iubire. Căci, da, etapa prieteniei deschide calea către iubirea adevărată!

Etapa 7

Dragostea adevărată nu cade din cer, e știut. Este un întreg proces. În această ultima etapă, cei doi parteneri trec prin situații dificile de viață, prin cumpene, prin încercări și devin indestructibili! Acum se cunosc bine, au învățat să se aprecieze, să se sprijine necondiționat și au căpătat importanță unul în ochii celuilalt.

Fiecare etapă a căsătoriei are provocările ei

Rămâneți angajați unul pentru celălalt și pentru căsnicia voastră. Și folosiți fiecare etapă pentru a vă consolida relația și a construi împreună un viitor plin de iubire și de reușită în doi! 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân