Părinți: nu uitați de puterea magică a jucăriilor din hârtie

Copiii nu au nevoie doar de jucării de-a gata. Au nevoie să învețe să construiască super jucării cu propriile mâini. Învățați-i să împăturească hârtie.
  • Publicat:
Părinți: nu uitați de puterea magică a jucăriilor din hârtie
Jucării creative și aproape fără nici un cost - jucării din hârtie, foto Shutterstock

În această parte a lumii, majoritatea copiilor din ziua de astăzi dețin jucării. Unii chiar mult prea multe jucării. Însă, copiii nu au nevoie doar de obiecte cu care trebuie să se joace singuri. Au și mai multă nevoie de atenția și timpul părinților. Și mai mult decât atât, micuții au nevoie să vadă cum din lucruri simple precum hârtia se construiesc jucării magice. Asta ca să nu mai vorbim despre dezvoltarea creativității, utilizarea resurselor existente și economii financiare.

 

Nu aș fi crezut vreodată că un copil care deține cu sau fără voia lui peste 100 de jucării felurite se va bucura atât de tare când i-am construit primul avion dintr-o bucată de hârtie. Și cât s-a mai jucat. Câte povești nu a creat în jurul avionului de hârtie. Asta ca să nu mai zic cât mișcare a făcut sau cât de mult a antrenat și adulții în jocul cu avionul.

Magie, dintr-o  bucată de hârtie

O coală de hârtie ascunde lumi magice și chiar un întreg univers. Dacă o putem privi cu alți ochi- coala de hârtie este terenul magic care găzduiește cuvinte exprimate prin cerneală, găzduiește emoții în acuarelă, găzduiește gânduri scrise cu mina creionului. O coală de hârtie capătă culorile curcubeului sau rămâne albă dacă nimeni nu a îndrăznit să o atingă. Tot coala de hârtie este cea ce găzuiește primele semne caligrafice ale copilului. Copilul învață să țină creionul în mână (misiune deloc ușoară) tot în față colii de hârtie.

Din hârtie puteți construi sute de jucării

Avionul de hârtie – reprezintă una dintre cele mai iubite jucării. Există foarte multe multe moduri de a împături hârtia pentru a obține un avion. Pe youtube de exemplu, găsiți sute de tutoriale. Respectați indicațiile și veți vedea ce constructori de avioane pricepuți sunteți alături de cel mic. Tot din hârtie, puteți construi bărcuțe. Consultați articole despre arta împăturirii hârtiei – origami. Dar lista nu se oprește aici o coală de hârtie dă naștere la flori, la animale, roboți, monștri. Tot pe internet găsiți zeci de cărți special create de artiști care vă introduc în magica lumea găzduite de coala de hărtie. Pentru a face experiența și mai plăcută, utilizați și hârtie colorată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân