Părinți, faceți cunoștință copiilor cu primăvara!

Anotimpul în care natura renaște este potrivit pentru zeci de activități în natură cu copiii indiferent de vârsta lor.
  • Publicat:
Părinți, faceți cunoștință copiilor cu primăvara!
10 idei de activități de primăvară cu copii, foto Shutterstock

Primăvara este anotimpul speranței. Natura renaște, iar noi de la mic la mare suntem spectatori la spectacolul desăvârșit. Zilele devin mai lungi, razele soarelui îndrăznesc mai mult. Urmele de gheață și zăpadă se topesc, iar din pământul negru iese viață. Ghioceii, viorelele, toporașii binecuvântează încă o primăvără.

 

Vorbiți-le copiilor, indiferent de vârsta lor despre primăvară. Vorbiți-le despre obiceiurile străbune. Confecționați împreună mărțișoare și dăruiți-le. Scrieți felicitări cu ocazia Mărțișorului și a Zilei Internaționale a Femeii și trimiteți-le prin poștă.

 

Mergeți în grădini săptămânal!

Dacă nu aveți propria grădină, mergeți în pădure pentru o porție de aer proaspăt dar și pentru o lecție de botanică. Explicați-le copiilor procesul prin care iarba apare, pomii înfloresc.

Lăsați copiii să se murdărească cu pământ

Echipați copii cu cizme de cauciuc și haine speciale pentru ploaie și lăsați-i liberi. Să cunoască senzațiile minunate când scormonesc prin țărână. Să sară până nu mai pot în bălți. Să admire râme, să urmărească cu privirea gărgărițe, furnici. Explicați-le că sunt ființe vii, iar viața lor trebuie respectată chiar dacă ei ca și copii sunt mai mari și au mai multă forță. Explicați-le rolul insectelor în natură.

Sădiți semințe de flori și urmăriți evoluția!

Nimic nu este mai spectaculos indiferent de vârsta pe care o ai, decât să vezi cum din niște simple semințe iese o plantă. Iar îngrijită cum trebuie, planta va face flori. Când va veni timpul ca florile să se usuce și să plece, în funcție de tipul plantei vor apărea fructe sau semințe. Cu răbdare, trebuie să așteptăm să se coacă fructele sau semințele să devină mature să le putem replanta. Vorbiți-le evident și despre îngrijirea plantelor, pomilor fructiferi. Implicați-i atunci când smulgeți buruienile. Dacă aveți animale, păsări cu care să le hrăniți, sau doar le lăsați în natură – copiii vor înțelege imediat.

Puneți și în farfurii  roadele primăverii

Vorbiți-le celor mici și despre alimentația de primăvară – bogată în ”verzituri” – ștevie, leurdă, urzici, ceapă verde etc. Ori de câte ori aveți ocazia, colectați frunze verzi împreună sau luați- la piață. O primăvară ”verde” tuturor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân