Cum să călătorești comod cu copilul

Dacă părinții sau cei care însoțesc copilul mic sunt relaxați, va fi și copilul relaxat. Relaxarea vine însă prin informare și pregătire corecte.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să călătorești comod cu copilul
Cum să călătorești fără stres cu copiii mici, foto Shutterstock

Să pleci la drum în pandemie este un un mare stres. Să pleci la drum cu un copil mic (în pandemie sau nu) poate cauza un stres major pentru părinți. Dar cu calm, toate se rezolvă. Iată câteva sfaturi utile.

 

Temerile și anxietățile părinților privitoare la securitatea și sănătatea copilului pot atinge cote înalte. Nimic nou în asta. Însă, cote înalte trebuie să atingă și capacitatea de adaptare. Așadar, iată câteva sfaturi utile pentru părinții care trebuie să facă drumuri mai lungi sau mai scurte cu copilul în pandemia de coronavirus.

Informați-vă din surse autorizate și accesați informații de ultimă oră înainte de a călători

 

Vorbiți-i copilului că urmează să faceți o călătorie. Puteți folosi chiar jucării atunci când îi explicați (mașini, tren, avion etc). Verificați la zi condițiile în care puteți intra în țara de destinație (dacă se impune test pentru depistarea infecției cu Sars-Cov-2, carantină etc.). Verificați și condițiile pe care transportatorul le impune (măști medicale etc). Nu plecați la drum fără asigurare medicală care să aibă clauze clare și în cazul îmbolnăvirii de coronavirus.

Ce să pui în bagaj?

Pentru a face experiența călătoriei cât mai plăcută și sigură, puneți la îndemână într-un rucscel măști medicale noi, dezinfectant pentru mâini. Nu uitați acasă și trusa de medicamente de urgență pentru copil (antitermice, pompiță de desfundat nasul, ser fiziologic etc). Pentru copil este bine să aveți și haine de schimb la îndemână, scutece dacă încă mai folosește. Nu sunt indicate cele tip chilot, căci trebuie să-l dezbrăcați de toate hainele atunci când îl schimbați de scutec. Un hanorac este mereu util în călătorii. Este bine să mâncați consistent acasă înainte de călătorie, pentru a evita să stați fără mască.

Călătoriți cu mâinile curate

De fiecare dată când aveți ocazia spălați-vă mâinile cu apă și săpun, lăsând să acționeze spuma 20 de secunde. Când nu se poate, folosiți dezinfectant de mâini. Atenție, nu pulverizați la nivelul feței copilului dezinfectante cu alcool.

În avion, autobuz, asigurați-vă că micuțul are o jucărie preferată (o jucărie de pluș, un super erou, un cub Rubick).

Cu șervețele dezinfectante puteți curăța suprafețete comune precum mânere, măsuță.

O sticlă de apă este de asemenea de ajutor.

Nu se recomandă să plecați la drum dacă aveți simptome similare cu cele coronavirus

Nu plecați la drum dacă nu vă simțiți bine dumneavoastră sau unul dintre membri familiei și aveți semne și simptome precum febră, tuse, dificultăți de respirație, vomă etc. Contactați medicul de familie sau pediatru dacă vă confruntați cu astfel de situații.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân