Claudia Paise: „Micropigmentarea este un act de creație care se împletește cu știința…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Seriozitate, pasiune și multă muncă – așa a reușit să-și creeze propriul stil. Vorbim despre Claudia Paise, specialist în micropigmentare, de la care ne-am propus să aflăm ce înseamnă această tehnică, ce presupune și mai ales care este secretul unor sprâncene superbe.

Claudia Paise, designerul sprâncenelor tale

CSID: Claudia, spune-ne care este tehnica ta preferată de stilizare a sprâncene­lor și de ce?

Claudia Paise: Îmi plac toate tehnicile și asta pentru că fiecare dintre ele are particularitățile ei și, cel mai important, se adaptează pe cazuistici diferite.

(…) Un specialist complet stabilește tehnica folosită în funcție de: tipul de piele, structura sprâncenei naturale, corecția necesară și preferința clientei asupra aspectului rezultatului final.

Însă, este adevărat că am o slăbiciune pentru tehnica Hybrid deoarece am dezvoltat-o până în punctul în care se poate adapta pe o paletă variată de cliente.

CSID: Care este diferența dintre Microblading și Micropigmentare?

Claudia Paise: În primul rând trebuie să delimităm: micropigmentarea se realizează cu în aparat electric, iar microblading printr-o tehnică manuală. Amândouă sunt tehnici de lucru doar că micropigmentarea se poate realiza atât prin tehnica Powder (pudrată), cât și cea de Fir cu Fir.

Microblading-ul și micropigmentarea fir cu fir imită firele naturale de păr, dar fiecare dintre ele are particularitățile ei. Unii vor spune că micropigmentarea fir cu fir este mai bună, alții că microblading-ul este, dar eu cred că ambele au avantaje și dezavantaje și personalizarea tehnicii este cheia unui rezultat pozitiv pentru clientă.

(…) Personal le iubesc pe amândouă.

CSID: Pot fi aceste două tehnici combinate între ele?

Claudia Paise: Da, tehnicile de lucru se pot combina dacă executăm tehnică Hybrid unde lucrăm imității de fire prin Microblading și Powder fin prin micropigmentare, iar rezultatul este un aspect natural și elegant.

CSID: Cum știm să alegem pigmentul corect, forma sprâncenelor sau tehnica potrivită?

Claudia Paise: Aici intervine cunoașterea. Am auzit de-alungul timpului precum că anatomia, chimia pigmenților, volumetria fetei nu sunt date atât de importante atât timp cât tehnică este corectă, frumoasă. Dar oare o tehnică poate să fie corectă dacă nu deținem informații clare despre “materialul” pe care lucrăm și compoziția produselor folosite? Îmi place să cred că este o întrebate retorică și că o știință fără cealaltă nu funcționează. Micropigmentarea este un act de creație care se împletește cu știința. Deci toate acestea se învață.

CSID: Cât timp rezistă rezultatele și la cât timp trebuie făcută întreținerea?

Claudia Paise: Teoretic micropigmentarea are o durata de viață între 8-18 luni. Practic acesta variază în funcție de tipul de piele, tehnica lucrată, anamneză clientei, stilul de viață, tipul pigmenților și experiența specialistului. Personal nu le transmit clientelor să revină anual, ci atunci când simt nevoia.

CSID: Care sunt cele mai importante trenduri în domeniu anul acesta?

Claudia Paise: Cel mai important și sănătos trend este naturalețea. Merg pe principiul că micropigmentarea este o formă de a rezolva discret și natural o problemă. Nu este o procedură care să strige “aici mi-am investit banii”, ci un secret fin și elegant pe care îl avem și care ne evidențiază frumusețea.

CSID: Cu ce te diferențiezi față de ceilalți profesioniști din domeniu și spune-ne dacă te sperie concurența.

Claudia Paise: Transparența, respectul, corectitudinea, sinceritatea și modul de relaționare cu clienta sunt atuurile mele. Tratez clienta exact așa cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată, iar eu sunt o clientă pretențioasă. Din acest motiv nu am tendința să gândesc business decât atunci când vine vorba de evoluția mea profesională unde investesc mult și cu o dorința arzătoare de a cunoaște. Acest mod de abordare m-a ajutat să am o bază de cliente fidele de peste 15 ani și sunt recunoscătoare.

Și, da, clar mă diferențiez atât prin tehnica EndlessLips pe care am creat-o în 2018 cât și cu tehnica Hybrid pe care am dezvoltat-o astfel încât să necesite o perioadă scurtă de execuție cu retenție maximă încă de la prima ședință.

(…) ⁠Concurența îi sperie pe cei nepregătiți sau nesiguri de ei. Pentru mine concurența reprezintă temelia evoluției și dorinței de a fi din ce în ce mai bună.

Citește și: Alina Delcaru: „Concurența este o parte naturală a industriei, iar eu o privesc ca pe o oportunitate de a-mi perfecționa continuu abilitățile și de a-mi îmbunătăți serviciile…” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being