Alina Delcaru: „Concurența este o parte naturală a industriei, iar eu o privesc ca pe o oportunitate de a-mi perfecționa continuu abilitățile și de a-mi îmbunătăți serviciile…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Să ai succes nu presupune să respecți o rețetă, ci să muncești cu determinare pentru performanță, să iți dorești suficient și să iți urmezi visul. Asta a demonstrat și Alina Delcaru, care a făcut din pasiunea ei propriul domeniu de activitate.

Alina este tehnician micropigmentare și trainer în cadrul academiei pe care o conduce. Pe lângă toate acestea este și un om deosebit, tocmai de aceea am ales astăzi să vorbim despre sprâncene într-un interviu exclusiv. Iată tot ce trebuie să știi despre cele mai inovative tehnici de micropigmentare și nu numai.

Alina Delcaru, designerul sprâncenelor tale

CSID: Alina, spune-ne care este tehnica ta preferată de stilizare a sprâncene­lor și de ce?

Alina Delcaru: În ultimii ani ai carierei mele am îmbrățișat tehnicile de shading, sub toate formele lor. Acesta categorie de tehnici oferă rezultate naturale și definirea discretă sprâncenelor, adăugând o adâncime subtilă cu ajutorul zonelor de intensitate maximă.

(…) Shading-ul este o tehnică foarte versatilă, care poate fi adaptată în funcție de stilul și preferințele clientei, dar este și o tehnică foarte prietenoasă cu pielea și ne permite să o realizăm cu minimum de traumă.

Eu evit tehnicile care presupun linii foarte clare pentru că pielea este un organ viu și va manipula pigmentul implantat după vindecare, făcând linia să se blureze și să se îngroașe. La powder nu ne deranjează acest caracter al pielii pentru că specificul tehnicii în sine este de a fi blurată, iar pielea nu face altceva decât să colaboreze cu artistul pentru un rezultat vindecat frumos.

CSID: Sunt dureroase procedurile de micropigmentare? Dar dăunătoare?

Alina Delcaru: Procedurile de micropigmentare pot fi resimțite diferit de la o persoană la alta, însă în general pot fi descrise ca fiind inconfortabile, nu dureroase. Toți specialiștii ulitizeaza anestezice locale pentru a minimiza disconfortul.

În ceea ce mă privește pe mine ca și specialist, am considerat că acest serviciu este unul de lux și am lucrat și optimizat protocoalele de anestezie, acele folosite și chiar și tehnica în sine în așa manieră încât clientele mele nu resimt deloc durere.

(…) Tehnica mea semnătură, invisibrows nu mai face nici măcar acesle cruste în procesul de vindecare. Este o tehnică foarte inovatoare și blândă cu pielea, pe care am lansat-o în anul 2023 și care deja a devenit foarte iubită și solicitată.

În ce privește premisa de a fi dăunătoare, singura daună pe care o cunosc în cazul micropigmentarii ar putea fi un aspect inestetic și rezultatul să nu fie cel dorit, dacă specialistul nu este ales foarte atent. Fiecare client trebuie să se documenteze temeinic înainte de a alege specialistul care să îi facă o procedura semi-permanentă pe chip.

(…) Există și un risc prezumtiv de alergie, însă eu nu am văzut nicio alergie în 10 ani de carieră, nici la mine nici la studenții mei, deci acest risc este extrem de mic.

CSID:  Cum alegem forma corectă a sprâncenelor?

Alina Delcaru: Alegerea formei corecte a sprâncenelor depinde de mulți factori, dar factorul principal îl reprezintă morfologia etajului superior al feței și reperele cele mai apropiate sprâncenelor, cum ar fi ochii, puntea nasului, linia de plantație a părului capilar.

(…) Pentru rezultate cât mai naturale, eu prefer și îmi sfătuiesc studenții să se mențină cât mai îndeaproape pe forma din păr și să respecte proporțiile individuale ale sprâncenelor pentru ca în final sprânceana naturală din păr să colaboreze armonios cu rezultatul micropigmentarii și să îi ofere textură.

(…) Un alt reper principal de care eu țin cont atunci când desenez sprâncenele este lățimea frunții. Lățimea frunții influențează în mod direct grosimea și unghiul de ascensiune al sprâncenelor, întrucât urmărim să obținem un raport de ocupare armonios pe frunte astfel încât sprâncenele să nu domine chipul prin prezența lor.

Întotdeauna căutăm ca forma să fie într-un fin echilibru cu celelalte elemente de pe chip.

CSID:  Cât timp rezistă rezultatele și la cât timp trebuie făcută întreținerea?

Alina Delcaru: Durata rezultatelor depinde de mai mulți factori, precum tipul de piele al clientului, vârstă, rată metabolică, tehnicile utilizate, îngrijirea post-procedură și obiceiul de a se expune la soare.

(…) În medie, rezultatele se mențin la potențial maxim între 1 și 3 ani, incepad să se decoloreze lent după acest interval de timp.

CSID:  Cu ce te diferențiezi față de ceilalți profesioniști din domeniu?

Alina Delcaru: Mă diferențiez printr-o viziune inovatoare, prin atenția la detalii și abordarea personalizată pentru fiecare client. Îmi place să empatizez cu fiecare clientă, să mă transpun în locul ei pe pat și să îmi imaginez ce mi-ar plăcea să port pe chip.

(…) Mă caracterizează și un perfecționism exagerat, care cred că vine odată cu zodia… fecioara. Nu mă pot opri din lucru până nu obțin satisfacția unui rezultat foarte bine finisat.

Am observat faptul că și clientele observă implicarea mea și o apreciază foarte mult.

(…) Deși am ajuns în acel punct de apogeu al carierei mele, în care sunt cunoscută și apreciată la nivel internațional și tehnicile mele au urcat pe scene din Brazilia, Madrid și Londra, nu am picat în capcana de a privi cu dezinteres lucrul pe cliente în cabinet. Asta îmi place cel mai mult să fac și mă gândesc la zilele de lucru cu entuziasm, iar asta lucrul asta îmi da și mie satisfacție personală și aduce beneficiu și clientelor, pentru că întotdeauna se simte când specialistul lucrează cu drag și cu plăcere, iar rezultatele sunt pe măsură.

CSID: Te sperie concurența?

Alina Delcaru: Piața aceasta a înfrumusețării este foarte dinamică și vor există mereu persoane care fac eforturi să se remarce, iar pe mine mă bucură acest lucru și sunt aici să îmi sprijin colegii, nu să îmi măsor forțele cu ei.

Am înțeles devreme faptul că este important ca în conștiința comună a societății să fim privite ca o branșă de profesioniști și că trebuie să curățăm reputația serviciului de amintirea acelor tatuaje permanente albastre și roșii care erau foarte comune în urmă cu un deceniu când această artă se afla încă în stadiu experimental. Lucrul asta îl putem face doar împreună ca și branșă, nu îl pot face doar eu singură. Aceasta este filozofia și motivația mea pentru a-mi preda tehnicile de miropigmentare mai departe.

(…) Concurența este o parte naturală a industriei, iar eu o privesc ca pe o oportunitate de a-mi perfecționa continuu abilitățile și de a-mi îmbunătăți serviciile. În loc să mă sperie, concurența mă motivează să fiu mai bună și să ofer experiențe deosebite atât clientelor cât și studenților mei.

Citește și: Pensatul sprâncenelor acasă: cum să-ți iasă o formă perfectă de fiecare dată

FOTO: Instagram @alinadelcaru

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân