Pensatul sprâncenelor acasă: cum să-ți iasă o formă perfectă de fiecare dată

Pensatul sprâncenelor pentru a obține acel aspect impecabil și potrivit formei feței poate fi un proces destul de migălos și...dureros.
  • Publicat:
Pensatul sprâncenelor acasă: cum să-ți iasă o formă perfectă de fiecare dată
Foto: pexels

Pensatul sprâncenelor pentru a obține acel aspect impecabil și potrivit formei feței poate fi un proces destul de migălos și…dureros. Dar dacă ai răbdare, poți scuti bani și timp și le poți realiza singură acasă.

Înainte de a te apuca de treabă, trebuie să ai în vedere că îți sunt necesare câteva ustensile ca parcursul către sprâncenele mult dorite să fie mai ușor. Înainte de toate, asigură-te că ai o pensetă bună, ascuțită cu care să prinzi doar firele de păr, nu și pielea. Deși poate părea ciudat, uită de oglinzile care oferă acel efect de mărire, pentru că sunt șanse mari să te păcălească și să pensezi mai mult decât este nevoie. Așadar, folosește-te de o oglindă normală, de perete sau cu picior. De fiecare dată când smulgi câteva fire, oprește-te din pensat și privește în ansamblu pentru a analiza fiecare pas pe care l-ai făcut și dacă mai sunt și alții necesari.

Ideal este să te pensezi imediat după duș, când firele de păr sunt mai ușor de smuls datorită umezelii. Apa caldă deschide foliculii de păr și înmoaie firele, iar astfel procesul va fi mai puțin dureros și-ți va da mai puține dureri de cap.

Pensatul sprâncenelor pas cu pas

Ai nevoie de:

  • o pensetă ascuțită
  • un creion cremos de sprâncene
  • o cremă cu cortizon

Dacă acest proces ți se pare prea dureros sau decizi să te pensezi chiar înainte de menstruație, când pielea este mai sensibilă, folosește un gel care să te ajute să amorțești puțin zona. Următorul pas este acela de a-ți trasa conturul sprâncenelor așa cum ți-ai dori să arate rezultatul final. Acest lucru face ghidarea către sprâncenele mult visate mai ușoară. Nu le arcui prea tare pentru că vei obține un aspect nu tocmai natural.

Cu ajutorul pensetei elimină firele de păr aflate în afara liniilor trasate cu creionul. Imediat după pensare aplică o cremă cu cortizon pentru a minimiza inflamațiile.

Acum că sprâncenele tale arată ca la salon trebuie să înveți și cum să le menții acest aspect. Dacă pensezi în exces este posibil să-ți strici forma și în unele zone firele de păr să crească foarte greu. Este ideal ca pentru a-ți menține forma să încerci să te pensezi la cel puțin trei săptămâni pentru a-ți fi mai ușor să vezi forma sprâncenelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân