Epilarea cu lama și senzațiile de arsură și usturime: cum le prevenim

Dintre toate metodele de epilare pe care le avem la dispoziție, epilarea cu lama de ras este cea mai la îndemână și cea mai ieftină.
  • Publicat:
Epilarea cu lama și senzațiile de arsură și usturime: cum le prevenim
Foto: shutterstock

Dintre toate metodele de epilare pe care le avem la dispoziție, epilarea cu lama de ras este cea mai la îndemână și cea mai ieftină. Dar dacă sărim peste anumiți pași în procesul de epilare sau neglijăm anumite aspecte cel mai probabil ne vom confrunta cu iritații la nivelul pielii, care vor duce la senzații de arsură și mâncărime.

Aceste arsuri ale pielii în urma epilării cu lama de ras pot apărea pe față, picioare, subraț sau zona bikinilor. De cele mai multe ori ele apar atunci când epilarea se face pe pielea uscată, când tehnica de epilare este una agresivă sau când lama de ras este prea uzată. De asemenea, apar și atunci când foliculii de păr se deschid și pătrund iritanți precum apă sărată, clor sau protecție solară.

Epilarea cu lama: cum prevenim arsurile

Deși sunt neplăcute, aceste arsuri sunt temporare și dispar de la sine. Din fericire, ele pot fi prevenite dacă ții cont de următoarele aspecte:

Niciodată nu te epila pe pielea uscată

Atunci când te epilezi cu lama întotdeauna aplică apă pe piele și săpun sau cremă de bărbierit dacă vorbim de ten. Iar dacă pielea este mai sensibilă și mai pronunțată la arsuri de acest tip sau foliculită, se recomandă o formulă antimicrobiană care să nu usuce pielea.

Întotdeauna folosește o lamă de ras nouă

Lamele de ras pot acumula bacterii și celule moarte care pot produce ulterior iritații și inflamații. Indicat este să înlocuiești lama de ras cât mai des pentru a reduce șansele de apariție a iritațiilor.

Alege altă tehnică de epilat

Înainte de epilarea cu lama exfoliază pielea pentru a îndepărta celulele moarte. De asemenea, asigură-te că părul a stat destul de mult în apă, firul este mai moale și mai ușor de ras. Se recomandă epilarea în direcția de creștere a firului de păr, folosind mișcări scurte.

Nu te epila prea des

Când zic nu te epila prea des mă refer că nu este nevoie să faci asta zilnic. Așteaptă câteva zile între epilări sau chiar o săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân