5 greșeli pe care le faci când folosești deodorantul

  • Publicat:
5 greșeli pe care le faci când folosești deodorantul

Probabil că până la această vârstă ai vrea să crezi că stăpânești tot ce ține de o igienă corespunzătoare, mai ales când vine vorba de ceva atât de simplu precum modul în care aplici deodorantul. Dar dacă te confrunți cu subrațe urât mirositoare sau cu mâncărime, probabil că faci ceva greșit. Una dintre greșelile comune: deodorantele nu blochează de fapt transpirația.

Gata să-ți aduci subrațele înapoi la forma lor cea mai bună? Începe prin a evita aceste greșeli comune:

Folosești produsul greșit

Așa cum am spus, deodorantul și antiperspirantul sunt două produse diferite. Dacă te preocupă doar mirosul, deodorantul este calea de urmat. Diferența distinctivă între deodorante și antiperspirante este că acestea din urmă conțin clorură de aluminiu, un ingredient folosit pentru a bloca transpirația. Atunci când transpiri foarte mult, varianta cea mai bună pentru tine este antiperspirantul. 

Aplici produsul în momentul nepotrivit

Deodorantul poate fi aplicat în orice moment al zilei, dar seara este de obicei cel mai bun moment pentru antiperspirante, când nu transpiri atât de mult. Deși nu este o regulă bătută în cuie, acest lucru va permite să se lege mai bine de pielea ta înainte de a atinge niveluri maxime de transpirație în timpul zilei.

Nu aplici suficient

Uneori, o singură trecere cu recipientul pe la subraț nu este suficientă. Pentru a evita o sesiune neașteptată de transpirație (de exemplu, când ești în mijlocul unei întâlniri), aplică o cantitate generoasă de antiperspirant pe întreaga zonă a subrațului pentru a te asigura că toate glandele sudoripare sunt acoperite în mod corespunzător.

Folosești un deodorant parfumat

Ai o senzație de mâncărime în zona subrațului? Femeile cu eczemă sau piele sensibilă ar trebui să se ferească de deodorantele puternic parfumate, deoarece pot irita pielea. Înainte de a-l folosi la subraț, testează produsul pe încheietura mâinii. Sau încearcă un deodorant natural și fără parfum.

Folosești același produs de prea mulți ani

Dacă simți că aplici cu regularitate și subrațele tale tot se simt transpirate, ar putea fi momentul să treci la altă variantă. S-ar putea ca glandele tale sudoripare să se fi adaptat și corpul tău să fi dezvoltat rezistență la antiperspirant, iar dacă nu poți opri transpirația, zona va rămâne umedă și  asta duce la înmulțirea microbilor, care contribuie la mirosul neplăcut.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân