Tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun are la origine o poveste de dragoste din anii 1700

  • Publicat:
Tradiția bomboanelor din bradul de Crăciun are la origine o poveste de dragoste din anii 1700
Foto: Shutterstock

Nu există brad de Crăciun fără bomboanele de pom ambalate în hârtie cât mai colorată și lucioasă! Dar știai că aceste dulciuri au în spate o poveste veche de peste 300 de ani? Potrivit legendei, bomboanele de pom „au luat naștere” la începutul anilor 1700, în orașul francez Lyon.

Papillot, un maestru patiser din oraș, a creat primele bomboane trase în ciocolată în atelierul său. Unul dintre asistenții lui s-a îndrăgostit de o fată care locuia în încăperea de deasupra cofetăriei.

Pentru a-i câștiga inima, tânărul fura din magazinul lui Papillot diverse ingrediente pentru a realiza mici cadouri. El îi dăruia dulciuri împachetate în hârtie colorată, pe care scria tot felul de poezii și scrisori de dragoste.

Până într-o zi, când Papillot și-a dat seama că tânărul fura din magazin și l-a concediat. Însă cofetarului i-a surâs ideea ingenioasă a tânărului îndrăgostit, așa că i-a furat ideea și a început să vândă bomboane de ciocolată împachetate în hârtie colorată, potrivit hungarytoday.hu.

Spre deosebire de fostul său asistent, Papillot nu a învelit bomboanele în scrisori de dragoste. Însă a scris pe hârtia colorată citate pline de umor, ghicitori și jocuri de cuvinte. De asemenea, povestea spune că a decis să facă bomboanele și mai festive, împachetându-le în folie de staniol, inventând astfel ambalajul care este în mare măsură folosit și în prezent.

Foto: Shutterstock

Astfel, bomboanele de pom „au prins” la public și s-au diversificat de la un an la altul în ceea ce privește umpluturile. Ani la rând au fost populare bomboanele cu umplutură de jeleu, cărora le-au luat locul ulterior cele cu nucă de cocos și marțipan.

Bomboanele de pom sunt atât de apreciate încât le-a fost dedicat și un cântec, în 1980, interpretat de Zsuzsa Koncz.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân