Felii de portocale uscate pentru bradul de Crăciun – trucul pe care nimeni nu-l știe

17.12.2021
Felii de portocale uscate pentru bradul de Crăciun - trucul pe care nimeni nu-l știe
Sursa foto: Shutterstock

Ce spui de niște „globuri” inedite pentru bradul de Crăciun de anul acesta? Noi îți propunem felii de portocale uscate, care arată minunat ca ornamente. Le poți folosi și în alte decorațiuni, cum ar fi coronițe pentru ușa de la intrare sau, de ce nu, ca instalație. Doar pui feliile de portocale uscate pe o sfoară și – voila! – obții o instalație inedită pentru bradul de Crăciun. 

Ca să obții felii de portocale uscate perfect, fără să mucegăiască și care își mențin culoarea vie, trebuie să aplici un truc simplu, dar foarte important. Află mai jos care este acesta!

Felii de portocale uscate la cuptor sau pe calorifer

În loc să arunci portocalele care dau semne că nu mai sunt bune de consum, dă-le o nouă șansă ca decorațiune eco de Crăciun. Se potrivesc de minune în orice fel de brad: natural, artificial sau, de ce nu, un brad făcut din crengi. 

Ai nevoie doar de portocale – sau orice alte citrice, precum lămâi, lime, pomelo, grepfrut, sweetie – și de sfoară, șnur colorat sau panglică.

Iată două metode prin care poți obține felii de portocale uscate, numai bune de pus în brad.

Trucul prin care menții culoarea portocalelor uscate: ține feliile de portocale (timp de 30 de minute) în apă amestecată cu suc de lămâie înainte de a le pune la uscat.

Varianta 1: feliază portocalele (grosime 5 mm) și tamponează-le cu prosoape de hârtie. Așază-le pe o tavă tapetată cu hârtie pergament. Introdu tava în cuptorul electric, la 40-50 de grade Celsius (nu mai mult, altfel se ard). Se lasă feliile de portocale la cuptor timp de 2-3 ore, până se deshidratează complet. Se scot din cuptor, se lasă la răcit și, după ce se întăresc, se folosesc la decorat.

Varianta 2: feliază portocalele (grosime 5 mm), tamponează-le cu prosoape de hârtie, așază-le pe o hârtie de copt și plasează-le pe calorifer. Se lasă acolo 1-2 zile, întorcându-le din când în când, până se usucă.

Feliile de portocale uscate pot fi folosite și pentru decorarea platourilor cu aperitive la masa de Crăciun. 

felii de portocale uscate la cuptor
Sursa foto: Shutterstock
Felii de portocale, lamai, lime, grepfrut, pomelo, sweetie
Felii de portocale, lamai, lime, grepfrut, pomelo, sweetie. Sursa foto: Shutterstock
Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul de sân, cel mai frecvent tip de cancer