7 greșeli care îți vor usca complet bradul de Crăciun

Gândul că bradul de Crăciun ar putea să se usuce înainte de ziua cea mare, ar putea să-ți ofere o dezamăgire profundă. Iată 7 greșeli care ar putea să amplifice uscarea bradului înainte de termen!
  • Publicat:
7 greșeli care îți vor usca complet bradul de Crăciun
7 greșeli care îți vor usca complet bradul de Crăciun Sursa foto: Pexels

Dorim ca bradul de Crăciun să fie unul mare, bogat, al cărui miros să persiste pe toată durata sărbătorilor de iarnă. Din păcate, acesta ajunge să se usuce mult prea rapid, uneori chiar înainte de Crăciun.

Experții în îngrijirea plantelor pun în evidență câteva lucruri simple pe care ar trebui să le eviți pentru a avea parte de bradul mult visat. Află care sunt cele mai mari greșeli pe care le faci și care îți ucid bradul de Crăciun într-un timp atât de scurt!

  1. Nu cumperi un brad proaspăt tăiat

Încearcă să fii atent la acele bradului. Acestea ar trebui să fie verde intens și să fie ușor lipicioase la atingere. Totodată, poți scutura bradul pentru a vedea câte ace cad. În cazul în care se desprind prea multe, atunci copacul probabil nu este proaspăt și nu va rezista foarte mult.

  1. Sari peste munca de pregătire când aduci bradul acasă

Motivul pentru care acesta se usucă rapid este că, odată tăiat și expus la aer, după un timp structurile bradului nu mai absorb apa. După cumpărarea bradului de Crăciun, taie puțin din trunchi pentru a-i oferi posibilitatea de a absorbi apă.

De asemenea, pentru a spori rezistența bradului de Crăciun, trebuie să iei în calcul temperatura camerei în care alegi să-l amplasezi. Diferența de temperatură resimțită de brazi în momentul în care aceștia sunt aduși de la frig la cald poate fi una dăunătoare. Încearcă să reduci temperatura din camera în care ai ales să-ți pui bradul de Crăciun, pentru a-l adapta mai ușor cu noul mediu.

  1. Folosești suportul pentru brad necorespunzător

Înălțimea copacului și grosimea trunchiului ar trebui să-ți arate dimensiunea suportului pe care ar trebui să-l folosești. Dacă suportul este prea mic, s-ar putea să fie nevoie să ciobești o parte din trunchi pentru a se potrivi. Straturile exterioare de lemn sunt cele mai eficiente în absorbția apei și nu trebuie îndepărtate sub nicio formă.

  1. Nu uzi adecvat bradul

În cazul în care alegi un brad în ghiveci, este esențial să-l uzi constant. În prima săptămână, bradul tău are nevoie de apă o dată sau de două ori pe zi. Folosește apă caldă pentru a menține copacul mai proaspăt pentru mai mult timp. Apa caldă oprește întărirea sevei, așa că este mai ușor pentru copac să absoarbă apa.

  1. Poziționezi bradul într-o cameră călduroasă sau lângă un șemineu

Căldura este cel mai mare inamic al bradului și de cele mai multe ori, aceasta este cauza pentru care bradul tău de Crăciun se usucă atât de rapid. Când aerul este uscat, brazii se vor usca mai repede decât de obicei. Evită să amplasezi bradul lângă elemente de încălzire precum șeminee sau calorifere. Încearcă, de asemenea, să tragi draperiile atunci când soarele bate direct în ramurile acestuia.

  1. Îl decorezi excesiv și folosești ornamente prea grele

Evită să îți supraîncarci bradul de Crăciun cu decorațiuni, deoarece acest lucru poate pune prea multă presiune asupra ramurilor. Dacă ai ornamente grele, încearcă să le poziționezi în parte de jos a bradului, acolo unde  sunt ramurile mai mari.

  1. Folosești instalația greșită sau prea multe

Unele lumini de Crăciun, în special versiunile mai vechi, degajă multă căldură. Poate cel mai sigur pentru menținerea bradului tău este să folosești lumini LED alimentate de baterii. Multe dintre aceste tipuri de lumini pot fi, de asemenea, setate la un temporizator, ceea ce face ca stingerea lor înainte de culcare să fie foarte convenabilă. De asemenea, ar trebui să nu încarci bradul cu prea multe lumini, deoarece acest lucru devine un pericol de incendiu.

Surse: bestlifeonline.com, wror.com, thetimes.com.ng

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân