Filme bune de văzut în perioada sărbătorilor (P)

  • Publicat:
Filme bune de văzut în perioada sărbătorilor (P)

Filmele fac parte din ritualul multor oameni în perioada sărbătorilor. Home Alone este un clasic văzut de sute de mii de români, dar pe această listă cu filme potrivite de văzut în perioada sărbătorilor intră și alte nume pe care le poți descoperi în rândurile următoare, alături de prezentarea lor.

Home Alone (1990)

Este deja o tradiție difuzarea Home Alone în perioada Sărbătorilor. Filmul poate fi urmărit anual înaintea Crăciunului la televiziunile din România. Și în acest an este difuzat de Antena 1. Succesul Home Alone nu este doar în România, ci la nivel mondial. Acest lucru este dovedit de încasările de aproximativ 500 de milioane de dolari, sumă impresionantă pentru o comedie din 1990, care a avut un buget de doar 18 milioane de dolari. În filmul din 1990, Kevin este uitat acasă în timp ce familia sa pleacă în vacanță. El este așadar nevoit să păzească locuința de o bandă de hoți alcătuită din Harry și Marv. Filmul prezintă multe momente pline de umor și a devenit astfel un clasic. Din distribuția sa fac parte Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, John Heard și Catherine O’Hara.

Jumanji (1995)

Unul dintre cele mai apreciate filme de aventură făcute vreodată. În producția din 1995, rolul principal îi revine lui Robin Williams, unul dintre cei mai buni actori din generația sa. Filmul ni-l prezintă captiv într-un joc și astfel pornește într-o aventură plină de surprize. Jumanji a avut încasări de 260 de milioane de dolari, iar ulterior a dat naștere unei francize de top. Au mai fost lansate două filme, în 2017 și 2019, iar acestea au avut un succes răsunător, iar în rolul principal l-am putut vedea pe Dwayne Johnson. Succesul Jumanji nu a inspirat doar apariția a două filme, ci și a unui slot. Încă din 2018, compania NetEnt a lansat jocul Jumanji, inspirat după filmul original din 1995. El propune o incursiune în universul Jumanji, iar printre simboluri regăsim Leul, Pelicanul, Crocodilul și Rinocerul. Poate fi jucat pe netbet.ro, altaturi de alte jocuri de cazino precum poker, ruleta, blackjack sau table online.

Love Actually (2003)

Un alt film tocmai bun de văzut în perioada Sărbătorilor care scoate la lumină două elemente cheie: iubirea și bunătatea. Love Actually este o comedie britanică, iar scenariul său este unul de top. Din film putem afla povestea mai multor oameni care ajung să se îndrăgostească în preajma Sărbătorilor. Love Actually a primit o nominalizare la Globurile de Aur, iar încasările sale s-au ridicat la aproximativ 250 de milioane de dolari, în condițiile în care bugetul a fost de 40 de milioane de dolari. În plus, și coloana sonoră a conținut o interpretare a hitului Love is All Around, în versiunea Christmas is All Around interpretată de Billy Mack. Din distribuție fac parte Liam Neeson, Hugh Grant, Colin Firth și Emma Thompson.

Finding Nemo (2003)

Una dintre cele mai cunoscute filme de animație din istorie. Este ecranizarea unei aventuri pe care doi pești pe nume Marlin și Nemo, tată și fiu, au avut-o. Cei doi sunt separați însă la Marea Barieră de Corali, motiv pentru care Marlin începe o aventură pentru a-și găsi fiul. American Film Institute a introdus acest film în topul celor mai bune animații din istorie, iar încasările sale au fost de 930 de milioane de dolari, la un buget de până în 100 de milioane de dolari. Finding Dory, lansat în 2010, este continuarea Finding Nemo, dar nu a mai avut același succes.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Seria Harry Potter este arhicunoscută și foarte mulți oameni fac binging pe ea. Acest film este bazat pe primul roman din seria Harry Potter și încasările sale au depășit 1 miliard de dolari, cu un buget de 125 de milioane de dolari. Daniel Radcliffe, Emma Watson și John Cleese fac parte din distribuția filmului care a avut trei nominalizări la Oscaruri.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”