Decorarea casei pentru petreceri

V-aţi hotărât să daţi o petrecere? Studiile spun că organizarea unui eveniment înseamnă un stres pentru gazdă comparativ cu schimbarea job-ului. Şi nu se referă la cheltuieli, ci la faptul că, în mintea majorităţii, o petrecere trebuie să fie perfectă. Este perfectă şi dacă întreaga casă se pregăteşte de party!
  • Publicat:
Decorarea casei pentru petreceri
Cuprins
  1.  
  2.  

V-aţi hotărât să daţi o petrecere? Studiile spun că organizarea unui eveniment înseamnă un stres pentru gazdă comparativ cu schimbarea job-ului. Şi nu se referă la cheltuieli, ci la faptul că, în mintea majorităţii, o petrecere trebuie să fie perfectă. Este perfectă şi dacă întreaga casă se pregăteşte de party!

Orice petrecere trebuie să aibă o temă, altfel iese un kitsch pe care nu-l va agrea nimeni. Odată stabilită tema, atenţie mare la detalii în ceea ce priveşte mâncarea şi micile obiecte pe care le dispuneţi în casă astfel încât să daţi unitate acestui eveniment. Iată câteva exemple. Să spunem că aveţi o casă suficient de mare să faceţi open bar şi un bufet suedez. Aşadar, fiecare îşi ia cât şi ce mâncare vrea, cât şi ce băuturi îşi doreşte.

Atunci prin toată casa puteţi să puneţi boluri transparente pline cu boabe de cafea, dar şi vase cu flori mari şi albe. Şi pe toate măsuţele din casă sau pe pervaze, plasaţi farfurii cu felii de lămâie pentru că pot fi folosite alături de cele mai multe dintre băuturi, dar şi alături de aperitive. O petrecere organizată pentru un copil, va avea obligatoriu baloane pe tavan, iar prin casă răsfiraţi mingi mari, colorate, chiar dacă vorbim despre aniversarea unei fetiţe.

La o distanţă decentă de masa pe care le aduceţi mâncarea, plasaţi o ladă mare cu jucării. Şi încercaţi ca, fiecare obiect folosit pentru masă, să fie de fapt o mică jucărie care va face mâncarea şi mai delicioasă. La petrecerile pentru copii evitaţi obiectele din sticlă, vazele cu flori şi obligatoriu luaţi protecţie pentru toate colţurile din casă, în cazul în care n-aţi făcut-o deja. O masă dată pentru apropiaţi implică o decorare simplă şi inteligentă.

Spre exemplu, dacă puneţi şervete verzi, atunci plasaţi pe masă un bol micuţ cu struguri verzi sau mere verzi. Le oferiţi, că tot e toamnă, vin de anul acesta? Aveţi grjiă ca aranjamentul floral de pe masă să nu fie deloc pretenţios, ci realizat din crizanteme de toate culorile. În noiembrie, este oportun dacă dintr-un dovleac căruia i-aţi scos conţinutul realizaţi un recipient potrivit pentru un punch sau pentru tradiţionalul vin fiert cu zahăr.

Aveţi grjijă ca în dovleac să puneţi un polonic potrivit. La o petrecere alături de colegi, distribuiţi peste tot boluri cu pliculeţe de zahăr, cafea şi ceaiuri la plic şi serviţi-le masa în farfurii porţionate, care imită detestabilele recipente pentru mâncarea comandată de pe net. Aveţi însă grijă ca mâncarea să fie delicioasă şi, în contradicţie cu decorul, poate ca la mama acasă.

Cu excepţia petrecerilor pentru copii, pe masă se plasează flori asortate cu ceea ce puneţi preponderent pe masă. Dacă majoritatea felurilor de mâncare sunt roşii sau verzi, florile trebuie şi ele să aibă aceste culori. Sau se poate să ignoraţi total culoarea mâncării şi să plasaţi un buchet cu flori galbene în mijlocul mesei, iar lângă fiecare tacâm rătăciţi câte o lămâie într-un recipient mic.

Dacă nu agreaţi florile pe masă, luaţi un bol mare în care turnaţi o cană generoasă cu apă. Apoi aruncaţi în apă felii subţiri de portocală, lămâie şi lime. Cele 3 culori se vor potrivi cu orice specialitate aleasă.

Citeşte şi: Deco Trend 2012

Oglindă, oglinjoară, care-i trendul în ţară?

Top plante care purifica aerul din locuinte – studiu NASA

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Cum luptăm cu mucegaiul?
Cum luptăm cu mucegaiul?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân