De ce pun gospodinele o linguriță de piper negru peste hainele colorate din mașina de spălat

  • Publicat:
De ce pun gospodinele o linguriță de piper negru peste hainele colorate din mașina de spălat
Foto: Shutterstock

Vrei să păstrezi culoarea vie a hainelor mai mult timp? Adaugă 1 linguriță de piper negru în mașina de spălat! Cel puțin asta susțin unele gospodine care au pus în aplicare trucul și a funcționat.

Citește și: Utilizările bicarbonatului de sodiu în gospodărie. Nu te-ai fi gândit că poate fi folosit în atâtea moduri

Pune piper negru în mașina de spălat ca să previi decolorarea hainelor

Potrivit huffingtonpost.com, 1 linguriță de piper negru adăugată în mașina de spălat, peste rufele colorate, va preveni decolorarea acestora. Asta deoarece piperul acționează ca un „exfoliant” natural asupra fibrei textile, înlăturând astfel reziduurile de săpun responsabile de diminuarea culorii.

Nu trebuie să îți faci griji că hainele tale vor mirosi a piper. Cei care au testat metoda spun că piperul se dizolvă complet în timpul ciclului de spălare și nu lasă niciun miros.

Chiar dacă nu e periculos pentru haine să apelezi la acest truc cu piperul, experții spun că sunt și alte variante prin care poți păstra culoarea vibrantă a hainelor.

Citește și: Cât de des trebuie să-ți speli pijamalele

Oțetul, sarea și bicarbonatul, alte variante pentru a reda culoarea hainelor

Una dintre acestea constă în adăugarea unei cești cu oțet în mașina de spălat. Acesta poate reda culoarea hainelor prin anularea efectului cauzat de detergenții puternici. În plus, înmoaie hainele și le face pufoase – aspect important mai ales când speli prosoapele. 

O altă variantă de a preveni decolorarea hainelor sau de a le reda culoarea constă în adăugarea a 2-3 lingurițe cu sare sau bicarbonat de sodiu în mașina de spălat.

Un alt sfat util este să speli hainele colorate la temperaturi mai scăzute (30 de grade Celsius). Cu cât temperatura este mai crescută, cu atât riscul de decolorare a hainelor e mai mare.

De asemenea, nu îngrămădi foarte multe rufe în mașina de spălat. Detergentul folosit poate lăsa reziduuri pe haine – și nu doar îmbrăcămintea are de suferit, ci și pielea.

Citește și: Pui prea multe rufe la spălat? Poate fi motivul pentru care ai pielea uscată. 7 greșeli de evitat

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân