Micsorarea stomacului, benefica nu doar pentru silueta

Un studiu de ultima ora vine in sprijinul pacientilor obezi care ezita inca sa apeleze la interventia chirurgicala de micsorare a stomacului. Se pare ca aceasta interventie ar reduce semnificativ riscul de accident vascular sau infarct, sustin cercetatorii suedezi.
  • Publicat:
Micsorarea stomacului, benefica nu doar pentru silueta
Micsorarea stomacului, benefica nu doar pentru silueta

Un studiu de ultima ora vine in sprijinul pacientilor obezi care ezita sa apeleze la interventia chirurgicala de micsorare a stomacului. Se pare ca aceasta interventie ar reduce semnificativ riscul de accident vascular si pe cel de infarct, sustin cercetatorii suedezi.

Studiul care s-a intins pe o perioada de 15 ani a monitorizat starea a 4047 de pacienti obezi. Aproximativ jumatate dintre aceste persoane au recurs la operatie de micsorare a stomacului la inceputul studiului. Medicii au constatat ca pacientii care au trecut printr-o astfel de operatie aveau cu 33 la suta mai putine riscuri de a se confrunta cu un atac vascular cerebral sau cu unul la inima.

Dupa 15 ani, pacientii operati cantareau in medic cu 16 la suta mai putin decat la inceputul studiului, in timp ce persoanele neoperate aveau cam aceeasi greutate.”Scaderea riscului de accident vascular nu este asociata cu o anumita valoare a scaderii ponderale, ci cu orice reusita pe cantar” a declarat prof. dr. Lars Sjöström, de la Universitatea din Goteborg.

Totusi, beneficiile reducerii in volum a stomacului variaza de la o persoana la alta, sustin specialistii suedezi. In plus, interventia trebuie insotita si de schimbarea stilului de viata: alimentatie chilibrata si miscare cat mai multa.

Citeste si: Fii desteapta! Si skinny!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Ce senzatie iti da hipnoza?
Ce senzatie iti da hipnoza?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”