Oscilaţiile de temperatură afectează organismul

Dacă temperaturile din ultima perioadă v-au convins să treceţi la garderoba de vară, poate că ar trebui să vă mai gândiţi.
  • Publicat:
Oscilaţiile de temperatură afectează organismul

Dacă temperaturile din ultima perioadă v-au convins să treceţi la garderoba de vară, poate că ar trebui să vă mai gândiţi. Vremea este capricioasă, iar diferenţele de temperatură sunt chiar şi de zece grade de la o zi la alta. Cel mai mult are de suferit organismul, care face faţă cu greu acestor schimbări bruşte de temperatură.

Temperaturile care depăşeau 25 de grade în urmă cu numai câteva zile, au scăzut astăzi chiar şi cu 15 grade. Schimbările bruşte de temperatură dau organismul peste cap, iar persoanele care suferă de afecţiuni cronice sunt primele victime ale vremii.

„Pentru persoanele care au probleme cardiace, probleme reumatice, cei cu astm bronşic este, într-adevăr, un efort foarte mare. De aceea, este foarte bine ca în perioada respectivă lumea să umble îmbracată corespunzător”, spune dr. Ioan Mureşan, medic de familie.

Alături de persoanele în vârstă, şi copiii sunt expuşi riscului de îmbolnăvire, fiindcă au imunitatea mai scăzută. Din cauza alternanţei temperaturilor, aceştia ajung la medic cu afecţiuni neobişnuite pentru acest sezon, scrie citynews.ro.

„Sunt multe cazuri de enterocolită, apanajul începutului de vară, pentru că a fost perioada cu 25-28 de grade, şi virozele, care sunt apanajul sezonului de iarnă. Deci, practic, am întâlnit cele două patologii, specifice celor două anotimpuri”, a mai spus medicul clujean.

Acesta recomandă ca în astfel de perioade să consume lichide, vitamine şi minerale. De asemenea, oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător.

Persoanele care suferă de viroze respiratorii sau au febră trebuie să urmeze tratamentul recomandat de medic şi să evite ieşirile din casă, până la vindecare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”