Boala mintală mai des întâlnită decât depresia!

Bătăile alerte ale inimii sunt normale atunci când privim un film de groază, la fel este şi în cazul fricii pe care o resimţim înaintea unei prezentări importante. În prezent, unele persoane resimt aceste senzaţii constant fără vreun motiv anume
  • Publicat:
Boala mintală mai des întâlnită decât depresia!

Bătăile alerte ale inimii sunt normale atunci când privim un film de groază, la fel este şi în cazul fricii pe care o resimţim înaintea unei prezentări importante. În prezent, unele persoane resimt aceste senzaţii constant fără vreun motiv anume, scrie Descoperă.

În Statele Unite ale Americii, 18% din populaţie suferă de anxietate. Pentru persoanele cu această afecţiune, orice eveniment zilnic pare dificil, relatează Futurism.

În cadrul unui interviu acordat The Guardian, o tânără afirma că atacurile de panică au obligat-o să renunţe la facultate. Aceasta explica modul în care boala îi afecta rutina zilnică.

„Nu îmi place să stau toată ziua în casă, dar în acest moment nu pot face mai mult. Este ca şi cum cineva a apăsat un buton de pauză. Momentan aştept o schimbare”, a declarat tânăra.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Mintală din SUA (NSM), atacurile de panică sunt un simptom al anxietăţii. Printre altele se numără ameţeala, insomnia sau dificultăţil în timpul trezirii şi oboseala. Anxietatea cronică este o afecţiune care nu are o singură soluţie.

În prezent, medicaţia este un ajutor, dar nu poate vindeca anxietatea. Pentru unele persoane, găsirea unui medicament potrivit poate reprezenta o sursă de stres. De asemenea, renunţarea la aceste medicamente poate provoca înrăutăţirea simptomelor.

Conform NSM, doar o jumătate din persoanele diagnosticate cu anxietate primesc tratament medicamentos, una dintre probleme fiind reprezentată de stigmatul alăturat anxietăţii – „boală mintală”.

„Sănătatea mintală este o problemă globală. Bolile mintale afectează persoanele indiferent de rasă, statut sau naţionalitate. Stigmatul conform căruia bolile mintale nu sunt neapărat boli sau faptul că îi afectează doar pe cei slabi poate contribui la amploarea problemei”, potrivit Robot Hugs. 

Specialiştii de la Clinica Mayo propun anumite sfaturi care ar trebui urmate în cazul în care o persoană consideră că are probleme mintale.

În primul rând ar trebui încercat un tratament din partea unei persoane cu care vă simţiţi confortabil. Un alt sfat important sugerează că persoana ar trebui să evite izolarea. Procesul poate fi unul simplu, de la plimbări regulate sau implicarea în anumite munci sau cluburi. Un alt factor important este discutarea despre stigmatul provocat de aceste afecţiuni. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”