Remedii naturale pentru durerile în gât – de ce e bine să faci gargară cu apă sărată

Remedii naturale pentru durerile în gât - Gargara cu apă sărată ameliorează inflamația - Ceaiul de lămâie cu miere calmează durerile în gât
  • Publicat:

Sezonul rece aduce, din păcate, o multitudine de probleme de sănătate, în special răceli, gripe şi diferite infecţii la nivelul gâtului. Înainte de a apela la pastile, îţi oferim câteva remedii care să combată neplăcutele dureri de gât.

Remedii naturale pentru durerile în gât

Gargara cu apă sărată 

Sarea acţionează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă, scrie webmd. Pune o jumătate de lingură de sare într-un pahar cu apă călduţă şi fă gargară de cel puţin patru ori pe zi.

Mierea

Aceasta are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. În plus, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi.

O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a avea un somn liniştit.

Cele mai bune ceaiuri pentru tuse

Lămâia

Ia o jumătate de lămâie, presară sare şi piper peste ea şi încearcă să o mănânci. O altă opţiune este aceea de a face gargară cu suc de lămâie diluat într-o cantitate egală de apă călduţă. Poţi face o limonadă călduţă cu sucul de la jumătate de lămâie, o lingură de miere şi o ceaşcă de apă caldă.

Usturoiul

Printre cele 7 remedii naturale pentru durerile în gât se numără și usturoiul. Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conţine alicină care ajută la distrugerea bacteriilor care dau dureri în gât.

Remedii naturale pentru nasul înfundat

Scorţişoara

Amestecă puțină scorţişoară cu piper şi fierbe-le în două ceşti de apă pentru câteva minute. Strecoară lichidul şi adaugă o lingură de miere. Bea cât este fierbinte, o dată pe zi, timp de o săptămână. Mai poţi amesteca 3-4 picături de ulei de scorţişoară cu o lingură de miere. Consumă acest amestec de două ori pe zi pentru a calma durerile şi inflamaţia.

Turmericul

Acesta are puternice proprietăţi antiseptice. Adaugă o linguriță de pudră de turmeric într-un pahar de apă caldă. Amestecă bine şi bea dimineaţa, pe stomacul gol, o dată pe zi, timp de trei-patru zile.

Schinduful

Pentru gargară, adaugă două linguri de seminţe de schinduf în şase ceşti de apă şi fierbe-le aproximativ jumătate de oră. După ce ajunge la temperatura camerei, filtrează lichidul şi bea-l de trei-patru ori pe zi. Schinduful dizolvă mucusul şi ajută la calmarea durerilor şi inflamaţiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”