Consumul de apa are cateva secrete. Afla-le!

Apa nu contine calorii si nici grasime si este cea mai sanatoasa bautura pe care o poti consuma.
  • Publicat:
Consumul de apa are cateva secrete. Afla-le!
Consumul de apa are cateva secrete. Afla-le!

De multe ori, persoanele care urmeaza o dieta pentru a slabi (si nu numai) neglijeaza beneficiile aduse sanatatii de apa. Ea reprezinta insa un aliat destul de puternic in lupta cu kilogramele. Astfel, pe langa faptul ca nu luam in considerare binele pe care ni-l poate face apa, nu bem nici macar cantitatea necesara nevoilor organismului nostru.

Cantitatea de apa corespunzatoare greutatii
O modalitate buna de a afla cantitatea de apa de care organismul tau are nevoie pentru a functiona normal este sa faci un calcul simplu. Urca-te pe cantar si apoi imparte greutatea corporala la 30.

Vei obtine exact cantitatea de apa in litri pe care trebuie sa o consumi. Daca bei apa imbuteliata, opteaza pentru sticlele de 0.5 sau 1l pentru ca-ti va fi mai usor sa tii evidenta cantitatii consumate.

Un pahar de suc, altul de apa
Un alt lucru pe care multi oameni nu il iau in considerare este faptul ca pentru fiecare pahar de suc sau alte bauturi pe baza de zahar (inclusiv alcool) consumate este necesar sa bei o cantitate egala de apa, in aceeasi zi.

Explicatia este data de faptul ca zaharul si cofeina absorb apa din corpul tau si, astfel, provoaca deshidratarea. Sucurile sau bauturile zaharoase nu iti potolesc setea, dimpotriva. Te fac mai insetata si vei fi mult mai deshidratata decat inainte de a consuma bautura respectiva.

Daca incepi sa tii evidenta consumul zilnic de bauturi nu numai ca vei incepe sa te simti mai sanatoasa, dar vei vedea rezultate si in procesul de pierdere in greutate.

O digestie mai usoara
Un consum suficient de apa este benefic si pentru ca ajuta stomacul sa proceseze mancarea mai repede si mai eficient. In plus, te face sa te simti mai satula daca vrei sa reduci cantitatea portiilor.

Aminteste-ti ca apa nu contine calorii si nici grasime. Este cea mai sanatoasa bautura pe care o poti consuma. Apa spala la propriu sistemul digestiv si ajuta organismul sa elimine toxinele.

Este sanatos sa bei un pahar cu apa dimineata, imediat dupa ce te trezesti. Stomacul tau va fi astfel mai pregatit pentru prima masa din zi.

Apa, sanatate in stare pura
In momentul in care iti vei schimba stilul de viata si vei incepe sa consumi cantitati mai mari de apa, vei observa ca va creste si nevoia de a merge la toaleta. Poate ca iti va lua ceva timp pana te vei obisnui, dar aminteste-ti, este un lucru sanatos, un semn ca organismul tau functioneaza corect.

In plus, vei incepe sa iti dai seama singura cand corpul tau este deshidratat.

Tu cate pahare de apa bei pe zi?

Citeste si Cel mai scump pahar cu apa
Dieta pentru frumusete

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”