Din ce e făcut, de fapt, cozonacul cu nucă din Lidl România. Eticheta te va lăsa fără cuvinte

Românii nu citesc etichetele produselor când le iau de la raft.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Din ce e făcut, de fapt, cozonacul cu nucă din Lidl România. Eticheta te va lăsa fără cuvinte

Tradiționalul cozonac este nelipsit de pe mesele de Paște. Multe gospodine preferă să pregătească cozonacul acasă, pentru că este mult mai gustos, dar și mai sănătos. În această perioadă, rafturile supermarketurilor din România sunt pline de cozonaci, care mai de care mai arătoși și mai apetisanți, însă românii omit să citească și etichetelor lor înainte de a-i cumpăra. Din ce e făcut, de fapt, cozonacul cu nucă din Lidl România? Veți rămâne surprinși. 

Ce conține cozonacul cu nucă din Lidl

Cozonacul nu lipsește de pe mesele românilor în aceste zile. Acest desert se poate pregăti și acasă, deși timpul este mult mai mare. Unii români preferă să-i cumpere din comerț, în locul celor făcuți în gospodărie. În supermarketurile din România se regăsesc o gamă variată de cozonaci, dar specialiștii avertizează că aceste alternative pot ascunde riscuri majore pentru sănătatea noastră.

Deși la suprafață sunt atrăgători, cozonacii comercializați pe rafturile magazinelor au un conținut mare de chimicale. De obicei, cozonacii tradiționali se prepară din făină tip 000, lapte dulce, zahăr, ouă, unt și umplutură după preferințe: nucă, cacao, stafide, rahat etc. În schimb, cei din comerț au cu totul alte ingrediente.

Citește și: Mesele de Paște – Cum să mâncăm pentru a nu avea probleme digestive?

Ingredientele din care este făcut

Spre exemplu, cozonacii cu nucă pe care Lidl România i-a comercializat de Paște pe rafturile magazinelor conțin: 40% umplutură nucă, făina de soia, amidon din porumb, ou praf, pudra de albuș de ou, zer praf, oțet din vin, făină de orz, lapte praf, gluten din grâu, ulei de palmier, ulei de rapiță, enzime, carbonat de calciu, conservanți, coloranți, agenți de îngroșare, coajă de portocală deshidratată, antioxidant, acid ascorbic, dar și agent de tratare a făinii: cisteină.

Specialiștii susțin că, de regulă, cozonacii din marile lanțuri de magazine conțin între 0,5% și 2% cacao, o cantitate mult prea mică pentru cei care vor să savureze un cozonac aromat și delicios.

Sursa foto: ARHIVĂ CSID

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan