5 pași simpli pentru a deveni mai calmă și mai relaxată

  • Publicat:
5 pași simpli pentru a deveni mai calmă și mai relaxată

Stresul este printre cele mai importante cauze ale afecțiunilor fizice și psihice, dar și o constantă în viețile noastre de zi cu zi. Dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de el.

Chiar dacă este destul de greu să meditezi când oamenii aleargă în jurul casei, telefoanele vibrează sau colegii te distrag. Așa că pregătește un spațiu de meditație și rezervă 10-20 de minute în care să nu fii deranjat. Închide telefonul și calculatorul. Acesta este timpul tău!

Fă-te confortabilă

Dacă ideea de a sta în poziție de lotus, cu degetul mare și arătătorul într-un cerc, te descurajează, nu-ți face griji. Aceasta este o postură pe care yoghinii avansați o folosesc pentru perioade lungi de meditație, dar adesea nu este foarte confortabilă pentru meditatorul obișnuit. Găsește un scaun confortabil cu un spate de susținere (și chiar puțină căptușeală). Cu cât ești mai confortabilă, cu atât este mai ușoară meditația.

Tehnica

O meditație simplă constă în a sta și a-ți observa respirația. Mintea ta cu siguranță aleargă gândindu-se la termenele limită, liste de cumpărături și ce este pentru cină. Închide-ți ochii și observă cum respirația ta intră și iese din corpul tău. Menține-ți conștientizarea pe senzația de răcire pe piele pe măsură ce respirația trece prin nările tale. Acesta este adesea cel mai greu aspect de stăpânit, dar cu cât practici mai mult, cu atât devine mai ușor.

Lasă-ți mintea să se relaxeze

Mulți oameni găsesc dificil să se relaxeze, ceea ce face și ma greu să se elibereze și să se concentreze pe meditație. S-ar putea să te simți frustrat că nu faci corect sau că nu te simți „zen” în timpul experienței. Nu contează ce se întâmplă în timpul meditației, ci cum te simți după. Dacă apar distrageri mentale, doar observă și refocalizează-te pe meditație. Vei observa treptat că devii mai calmă, mai fericită și mai energizată.

Încheierea

După meditație, când mintea ta este mai liniștită, este un moment bun să fii creativ cu gândurile tale. Ai 50-70.000 de gânduri pe zi și majoritatea acestora sunt repetiții. Buddha a spus: „Ceea ce gândești, devii”. Așadar, gândește-te cum îți dorești să arate viitorul tău. Menține atenția și sentimentul că aceasta este realitatea ta. Apoi, lasă-ți dorința să zboare și urmărește ce se întâmplă.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: 7 motive excelente pentru a te apuca de yoga

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”