Fasole bătută cu ceapă caramelizată – cea mai simplă rețetă

Fasole bătută, fasole frecată, fasole făcăluită, păsulă slăită - orice termen ai folosi, gustul e ușor de recunoscut. Află cum se face fasolea bătută cu ceapă caramelizată.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fasole bătută cu ceapă caramelizată - cea mai simplă rețetă

Dacă ți-e poftă de o porție generoasă de fasole bătută cu ceapă caramelizată, dulceagă și aromată, dar nu prea ai chef sau timp de stat la bucătărie, îți prezentăm o rețetă super simplă și rapidă. 

Este un preparat gustos, sănătos și care ține de foame multe ore. De obicei, fasolea bătută se mănâncă în zilele de post. Dar poate fi la fel de bine mâncată și în „zilele de dulce”, pentru că este 100% vegetariană.

Fasolea este bogată în fibre, proteine, carbohidrați, vitamine și minerale, putând fi consumată fără probleme și în curele de slăbire. Dar cu atenție la pâine, pentru că numărul caloriilor se va mări considerabil!

Află mai jos care sunt ingredientele și modul de preparare pentru fasole bătută cu ceapă caramelizată și, opțional, cu usturoi.

Rețetă de fasole bătută – ingrediente și mod de preparare

Pentru această rețetă am folosit fasole la conservă, pentru a economisi timpul pierdut în bucătărie fierbând și tot schimbând apa la fasole.

Voi puteți folosi fasole uscată, dar țineți cont că aceasta trebuie lăsată la înmuiat 12 ore și ulterior trebuie fiartă 4-5 ore, interval în care schimbați apa de vreo 2-3 ori. Deci e cam mare bătaia de cap, v-am promis o rețetă ușoară și rapidă de fasole bătută, asta veți primi.

Ingrediente:

  • 500 de grame de fasole albă (2-3 conserve)
  • 100 de grame de morcovi baby tăiați rondele (opțional)
  • 4-5 cepe albe sau roșii
  • 4 căței de usturoi pisat (opțional)
  • 5 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri de bulion sau roșii pasate
  • Câteva boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare:

Se pune fasolea din conservă, morcovii, boabele de piper și foile de dafin într-o oală cu apă și se aduce la fierbere. Se lasă pe foc încă 30 de minute sau până se fierb bine morcovii, după care se scot boabele de piper și foile de dafin.

Fasolea și morcovii fierți se strecoară de apă și se pun într-un blender. Se pasează conținutul la viteză mare timp de 1-2 minute, cât să obții o compoziție omogenă.

Ceapa se taie solzișori mai groși și se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins, la foc potrivit. Când se înmoaie ceapa (ai grijă să nu se ardă), se adaugă cele două linguri de bulion, se amestecă bine și se mai lasă 1 minut pe foc.

Se pune jumătate din cantitatea de ceapă și usturoiul pisat (opțional) peste amestecul de fasole cu morcov. Se freacă bine cu o lingură de lemn și se potrivește de sare și piper.

Restul de ceapă călită cu bulion se pune peste fasolea așezată într-un castron sau direct pe felia de pâine cu fasole bătută. Poftă bună!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân