Drob de pui cu pipote și ficăței – rețetă de Paște cu puține calorii

  • Publicat:
  • Actualizat:
Drob de pui cu pipote și ficăței - rețetă de Paște cu puține calorii
Drob de pui cu pipote și ficăței - rețetă de Paște cu puține calorii. Foto: shutterstock

Dacă nu îți place carnea de miel sau de porc, încearcă această rețetă de drob de pui cu pipote și ficăței, mult mai ușoară pentru stomac și cu mai puține calorii. Iar dacă nu mănânci deloc carne, poți prepara drob de ciuperci cu verdeață din abundență. 

Vezi mai jos rețeta unui preparat tradițional reinterpretat, la fel de delicios, dar mult mai sănătos.

Drob de pui cu pipote și ficăței: ingrediente

  • 1 tăviță de ficat de pui (aproximativ 600 grame)
  • 1 tăviță inimi și pipote (aproximativ 600 grame)
  • 250 grame pulpă de pui dezosată
  • 4 ouă (3 pentru compoziție, unul pentru adăugat deasupra drobului)
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • 3 foi de dafin
  • sare, piper – după gust
  • ulei sau unt (pentru prăjit)
  • 4-5 ouă fierte de prepeliță (opțional)

Rețetă drob de pui: mod de preparare

Mai întâi de toate se curăță bine pipotele și inimile de mizerie și se clătesc în multă apă rece. Se țin organele timp de 30 de minute în apă cu sare.

Într-o oală de 2 litri cu apă se pun foile de dafin, puțină sare și câteva boabe de piper. Se scurg pipotele și se adaugă în oală. Tot acum se pune în oală pulpa sau pieptul de pui. Se acoperă oala cu un capac și se lasă să fiarbă cam 40 de minute. Ai grijă să aduni spuma care se formează la suprafața apei. 

Între timp se toacă mărunt ceapa și usturoiul, pătrunjelul și mărarul (dă deoparte codițele).

Pune puțin ulei (sau unt) într-o cratiță sau un wok și prăjește inimile tăiate pe lungime, bine spălate de sânge și uscate pe un prosop de hârtie. Se rumenesc bine pe ambele părți 3-4 minute și se scot într-un castron.

Apoi se pun ficățeii la prăjit – de asemenea curățați bine și uscați. Nu adăuga sare peste ei, altfel se vor întări. Lasă-i la rumenit 3-4 minute pe fiecare parte, apoi scoate-i cu o paletă și pune-i într-un castron.

În aceeași cratiță pune la călit ceapa și usturoiul cu puțină sare, timp de 5 minute.

Între timp pipotele și pulpa de pui s-au fiert, le scoatem într-un castron. Dăm apoi prin mașina de tocat pipotele, pulpa de pui, inimioarele și ficatul. Dacă nu ai mașină de tocat carne, poți să toci carnea la cuțit, mai mărunt sau bucăți mai mari, după cum îți place.

Peste organele tăiate sau date la mașină se adaugă pătrunjelul, mărarul, 3 ouă bătute, sare și piper, după gust. Se amestecă bine cu mâinile umezite compoziția până se omogenizează.

Se unge o formă de chec sau cozonac cu puțin unt pe toate laturile și se toarnă compoziția. Dacă vrei și ouă fierte în drob, pune în tavă doar jumătate din compoziție, apoi 4-5 ouă fierte de prepeliță așezate pe lungime în tavă, după care adaugă restul de compoziție. Nivelează bine suprafața drobului cu o spatulă și pe deasupra adaugă oul rămas, bătut cu puțină sare.

Se dă tava cu drob la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute.

Se lasă drobul să se răcească în tavă, apoi se scoate cu grijă și se pune în folie de plastic. Se păstrează la frigider 3-4 zile.

Vezi aici mai multe rețete pentru Paște.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân