Rețetă biscuiți cu ghimbir și scorțișoară. Gata în 30 de minute!

  • Publicat:
Rețetă biscuiți cu ghimbir și scorțișoară. Gata în 30 de minute!
Foto: Shutterstock

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej nemaipomenit să încerci noi rețete de prăjituri delicioase, printre care și acești biscuiți cu ghimbir care îți vor învălui casa cu o aromă inconfundabilă de mirodenii.

Biscuiții cu ghimbir se prepară foarte ușor și rapid: în aproximativ 30 de minute obții un desert perfect pentru mesele festive.

Iată rețeta de biscuiți cu ghimbir explicată în detaliu.

Lista de ingrediente pentru biscuiți cu ghimbir și scorțișoară

Pentru această rețetă din care obții aproximativ 40 de biscuiți (în funcție de dimensiune) vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 grame făină
  • 200 grame zahăr granulat (tos) pentru compoziție + 100 grame pentru tăvălit biscuiții
  • 170 grame unt moale sau margarină
  • 1 ou
  • 85 ml melasă din trestie de zahăr (poți înlocui cu miere sau sirop de arțar)
  • 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de scorțișoară pudră
  • 1 linguriță de cuișoare măcinate
  • 1 linguriță de ghimbir pudră
  • Un praf de praf

Rețetă biscuiți cu ghimbir: pregătirea aluatului și coacerea

Mai întâi de toate pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune hârtie de copt în 2 tăvi întinse.

Pregătește aluatul de biscuiți:

  • Pune într-un castron făina, sarea, bicarbonatul, scorțișoara, cuișoarele, ghimbirul și amestecă.
  • Într-un alt castron, pune 200 grame zahăr și untul sau margarina și amestecă. Adaugă oul, melasa și ingredientele uscate și amestecă din nou.

Dă formă biscuiților:

  • Pune 100 grame de zahăr într-un castron. Ia cu degetele puțin luat și formează o bilă. Tăvălește-o prin zahăr.
  • Repetă până termini aluatul.

Coacerea biscuiților:

  • Pune biluțele de aluat în tăvile întinse, având grijă să lași 2-3 centimetri spațiu între ele.
  • Pe măsură ce se coc, biluțele se aplatizează și au nevoie de spațiu.
  • Biscuiții se lasă la copt 13-15 minune, la 180 de grade Celsius. Nu mai mult, altfel se vor usca și întări prea tare!

Biscuiții cu ghimbir se păstrează timp de 3-4 zile într-o cutie sau recipient cu capac, în care ai pus o jumătate de măr, pentru a preveni uscarea prăjiturelelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân