Slăbește cu ceai de mărar: pierzi până la 8 kilograme într-o lună!

  • Publicat:
Slăbește cu ceai de mărar: pierzi până la 8 kilograme într-o lună!
Sursa foto: pexels

Dacă vrei să topești kilogramele în mod rapid, natural, sănătos și fără prea mult efort, încearcă ceaiul de mărar! Iată cum îl poți consuma.

Mărarul: beneficii

Mărarul este planta – condiment care are puterea de a transforma orice fel de mâncare absolut banal într-unul extrem de delicios, datorită aromei sale puternice și inconfundabile.

Originar din zona mediteraneeană și pontică, mărarul este o plantă care se cultivă anual și care rezistă, fără prea mari probleme, le termperaturi scăzute.

Datorită conținutului său mare de vitamine și minerale (fier, fosfor, potasiu, sulf, calciu, magneziu, retinol, șamd), mărarul are o sumedenie de proprietăți terapeutice, după cum urmează:

  • Mărarul este mai mult decât indicat spre consum femeilor însărcinate și celor care alăptează, întrucât îmbunătățește calitatea laptelui;
  • Consumul de mărar este indicat persoanelor care suferă de diabet, artrită, astm, tiroidă sau bronșită; datorită concentrației sale ridicate de calciu, mărarul poate fi folosit pentru întărirea sistemului osos și pentru prevenția artritei și osteoporozei;
  • Mărarul conține și estrogen și poate stimula creșterea sânilor, menținându-le totodată și fermitatea;
  • Datorită conținutului său ridicat de betacaroten, mărarul sprijină îmbunătățirea vederii și a calității pielii;
  • Introdus în dieta zilnică, el are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului rău din organism, de a preveni ori tip de afecțiune renală și de a sprijini îmbunătățirea activității rinichilor;

Citește și: Mărarul poate avea numeroase beneficii pentru sănătate în sezonul rece. Sfaturile nutriţionistului

Pe lângă cele enumerate mai sus, mărarul stimulează ă și topirea kilogramelor nedorite datorită proprietăților sale diuretice. 

Cum preparam ceaiul de mărar pentru slăbit?

Ceaiul de mărar se poate prepară în două feluri:

  1. Fie fierbem semințele de mărar în apă preț de 30 de minute ( 10 grame la 250 ml de apă)
  2. Fie turnam semințele în apă fiartă și lăsăm la infuzat 5-10 minute.

Timp de o lună, consumăm 2 căni de ceai pe zi – perioada în care întreaga stare de sănătate se va îmbunătăți. 

Citește și: Mărarul, recomandat în curele de slăbire

Pe perioada curei cu ceai de mărar, specialiștii recomandă stoparea consumului de alcool, de dulciuri, de grăsimi și de tot ce înseamnă alimentație nesănătoasă.

În schimb, este încurajat consumul de cel puțin 2 litri de apă/zi. Și, desigur, mișcarea!

Surse: Times Of India, Prevention, Style Craze

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”