Secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte. Îți ies de fiecare dată!

Află care este secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte și ce trebuie să faci să-ți iasă de fiecare dată la fel!
  • Publicat:
Secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte. Îți ies de fiecare dată!
Secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte. Îți ies de fiecare dată!

Ouăle în dietă sunt extrem de sănătoase. Să ne gândim în felul următor: un ou mare conține 6 grame de proteină, iar proteina este un macronutrient esențial ca organismul să funcționeze corespunzător. Sunt multe moduri în care poți pregăti ouăle, în special ouăle poșate, dar această metodă cu siguranță este câștigătoare pentru că n-ai cum să dai greș, ba chiar ies la fel de fiecare dată și rămân chiar intacte. Secretul gospodinelor pentru ouă poșate perfecte este un strop de oțet alb, care oferă un plus de aciditate. Astfel, albușul se așază mai repede și te poți bucura de aceste ouă poșate perfecte la micul dejun în rețete precum Ouă Benedict sau toast cu avocado și ouă poșate.

Cum să obții ouă poșate perfecte

Ai nevoie de patru ouă mari și 60ml de oțet alb distilat.

Mod de preparare

Sparge fiecare ou într-un bol micuț și pune o oală cu apă la fiert, până dă în clocot. Adaugă oțetul și lasă apa la foc mic. Se ia fiecare bol care conține câte un ou și se adaugă oul în apa fiartă, cât mai aproape de suprafața apei.

Se lasă la fiert timp de 4-5 minute dacă vrei ca ouăle poșate să iasă moi, iar dacă le vrei mai tari se lasă timp de 8 minute. Folosește o paletă pentru spumă și se transferă ouăle pe un prosop curat pentru a îndepărta apa în exces.

Valori nutriționale per porție:

  • 72 calorii
  • 5g grăsimi
  • 0g carbohidrați
  • 6g proteine

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being