Ouă maro sau ouă albe? Care sunt mai sănătoase

Să aflăm împreună care este diferența dintre ele și ce alegem: ouă maro sau ouă albe? Vei fi surprins de răspuns!
  • Publicat:
Ouă maro sau ouă albe? Care sunt mai sănătoase
Foto: shutterstock

Când vorbim de produsele brune, precum orezul, pâinea, făina, toate par a fi mai dense în nutrienți. Dar oare se aplică același principiu și când vine vorba de ouă? Multe persoane cred că ouăle maro sunt superioare celor albe, dar în realitate este doar un mit. Dacă alegi un carton de ouă maro, ține mai mult de preferințe. Trebuie să înțelegem că n-are nicio importanță culoarea lor, pentru că aceasta nu influențează gustul, textura sau valorile nutriționale. Așadar, să aflăm împreună care este diferența dintre ele și ce alegem: ouă maro sau ouă albe?

Ouă maro sau ouă albe? Ce alegem?

Poate este o surpriză pentru tine să afli că, în realitate, singura diferență dintre ouăle albe și cele maro este…culoarea cojii. Mai exact, aceasta este dată de specia găinii și ține strict de aspectul genetic.

Multe persoane cred că ouăle maro sunt mult mai proaspete față de cele albe, dar mai ales că sunt „mai naturale”, în timp ce altele cred că ouăle albe sunt procesate și tratate chimic. Mit. Indiferent de culoarea cojii, ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, seleniu, vitamina A și vitaminele B, dar și colină, ideală pentru sănătatea creierului.

Așadar, dacă îți dorești să cumperi ouă sănătoase, nu te uita la factorii externi. Nu alege ouăle de pe raft în funcție de culoarea cojii, ci în funcție de dieta și condițiile de trai ale găinilor.

Nu există nicio diferență între ouăle maro și cele albe. Ambele conțin o cantitate similară de proteină, grăsimi și alți nutrienți. De cele mai multe ori, cantitatea nutrienților este determinată de dieta găinilor și condițiile de trai, motiv pentru care este important să alegi ouăle care sunt produse de găini sănătoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân